FAQ items aan het laden...

Kenia

  • passiefruit

Passiefruit

2023-02-28T13:37:10+01:00

Binnen in de paarse, dikke schil van deze tropische smaaksensatie bevindt zich gelei-achtig vruchtvlees met zwarte pitjes. De smaak zal je het ultieme zomergevoel bezorgen! Ook de klimplant waar deze vruchten aan groeien is bijzonder; wanneer deze bloeit komen er prachtige tropische bloemen tevoorschijn.

Passiefruit2023-02-28T13:37:10+01:00
  • Bimi

Bimi

2023-02-28T09:32:32+01:00

Bimi® is een groente die verwant is aan de welbekende broccoli. Het wordt ook wel asperge broccoli genoemd doordat de smaak hier wel wat van weg heeft. Hij smaakt lekker zoet en het is een heerlijke groente om bijvoorbeeld mee te dippen!

Bimi2023-02-28T09:32:32+01:00
  • Tijm

Tijm

2023-02-27T16:03:47+01:00

Tijm bestaat uit een takje met piepkleine, heerlijk ruikende blaadjes. Tijm wordt door deze frisse geur veel gebruikt in de zeepindustrie en wordt ook verwerkt tot hoestsiroop. Maar in soepen, sauzen en pasta smaakt tijm natuurlijk het best!

Tijm2023-02-27T16:03:47+01:00
  • Zuring

Zuring

2023-02-27T16:01:45+01:00

Zuring smaakt, zoals de smaak al doet vermoeden, een beetje zurig. Dit komt doordat het kruid groeit op zure grond.

Zuring2023-02-27T16:01:45+01:00
  • Salie

Salie

2023-02-21T16:13:13+01:00

Met zijn fluweelzachte blaadjes, zilvergroene kleur en heerlijke smaak, is salie een populair kruid. De smaak van salie is typerend en heel eigen en daarom ook moeilijk om te beschrijven. Het kan misschien wel het beste worden omschreven als warm, kruidig en een beetje bitter.

Salie2023-02-21T16:13:13+01:00
  • Citroentijm

Citroentijm

2023-02-21T16:09:37+01:00

Citroentijm werd vroeger gebruikt als een natuurlijke luchtverfrisser door de heerlijke, frisse citroengeur. De smaak lijkt op die van gewone tijm, maar dan met een vleugje citroen. Je kan er heerlijke, frisse thee van zetten.

Citroentijm2023-02-21T16:09:37+01:00
  • Rozemarijn 2

Rozemarijn

2023-02-21T16:05:38+01:00

Rozemarijn is een populair kruid welke niet snel smaak verliest. Hierdoor kan je het makkelijk laten meekoken in gerechten. Rozemarijn ruikt heerlijk fris en kruidig en is populair in de Italiaanse en Mediterrane keuken.

Rozemarijn2023-02-21T16:05:38+01:00
  • Productfoto van rode basilicum op witte achtergrond

Rode basilicum

2024-06-17T16:01:37+02:00

Rode basilicum is een variant van de groene basilicum. De bladeren zijn opvallend donker paars tot roodkleurig. Hoewel de smaak vergelijkbaar is, zorgt de donkere kleur voor een extra smaak dimensie!

Rode basilicum2024-06-17T16:01:37+02:00
  • Oregano

Oregano

2023-02-21T15:59:02+01:00

Oregano heeft een heerlijke, kruidige smaak die veel gebruikt wordt in de Italiaanse keuken. Oregano een essentieel ingrediënt in de wereld beroemde Italiaanse kruidenmix.

Oregano2023-02-21T15:59:02+01:00
  • Munt

Munt

2023-02-21T15:54:26+01:00

Munt is een welbekend kruid die erg geliefd is vanwege de frisse mentholsmaak en heerlijke geur. Zo wordt munt vaak gebruikt in muntthee van te maken en wordt veel gebruikt in desserts. Maar het smaakt ook heerlijk in allerlei oosterse, hartige gerechten.

Munt2023-02-21T15:54:26+01:00
  • Marjoraan

Marjoraan

2023-02-21T15:52:48+01:00

Marjoraan wordt ook wel ‘echte marjolein’ genoemd. Het is een kruid dat vaak gebruikt wordt voor het bereiden van worsten. En heeft om die reden ook de bijnaam ‘worstkruid’. Het is een vast ingrediënt in de traditionele Turkse keuken en smaakt een beetje bitter en sterk van smaak.

Marjoraan2023-02-21T15:52:48+01:00
  • Lavas

Lavas

2024-03-25T10:20:18+01:00

Lavas staat ook wel bekend als maggikruid, omdat de typische geur een beetje doet denken aan het welbekende Maggi aroma. Lavas smaakt hartig en zoutig, waardoor het een gezonde zoutvervanger is.

Lavas2024-03-25T10:20:18+01:00
  • Koriander

Koriander

2023-02-21T15:13:06+01:00

Koriander: you hate it, or you love it. De één kan er geen genoeg van krijgen, terwijl de ander het naar zeepsop vindt smaken. Hoe dat komt schijnt in je genen bepaald te worden. Voor de liefhebbers heeft koriander in ieder geval een typisch frisse en toch zoete smaak.

Koriander2023-02-21T15:13:06+01:00
  • Kervel

Kervel

2023-02-21T15:09:51+01:00

Kervel is een broertje van de peterselie en koriander. Kervel smaakt fris en lichtzoet. Een combinatie van peterselie en anijs. Kervel bestaat uit mooie, fijne blaadjes die veel aroma hebben.

Kervel2023-02-21T15:09:51+01:00
  • Dragon

Dragon

2023-02-21T15:08:21+01:00

Dragon is één van de meest populaire kruidensoorten. Het heeft langwerpige blaadjes die naar anijs smaken. Dragon staat vooral bekend om het feit dat het in de Franse keuken een onmisbaar ingrediënt is. Ook is het beroemd om het feit dat dragon het hoofdbestandsdeel is van de bearnaisesaus.

Dragon2023-02-21T15:08:21+01:00
  • Citroenmelisse

Citroenmelisse

2023-02-15T11:29:11+01:00

Citroenmelisse is een naar citroen ruikend en smakend plantje die voornamelijk in Zuid-Europa voorkomt. Deze citroensmaak en -geur maakt dit kruid dan ook uitermate geschikt voor bijvoorbeeld een heerlijke kruidenthee. Er wordt gezegd dat citroenmelisse een rustgevende werking kan hebben en helpen bij mensen die slecht in slaap komen.

Citroenmelisse2023-02-15T11:29:11+01:00
  • Bieslook

Bieslook

2023-02-20T16:14:22+01:00

Bieslook heeft een heerlijke uiensmaak. De plant behoort dan ook tot de lookfamilie en is verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Bieslook geeft veel kleur en smaak aan gerechten.

Bieslook2023-02-20T16:14:22+01:00
  • Basilicum

Basilicum

2023-02-20T16:10:46+01:00

Basilicum is een populaire kruidensoort. Vooral in de Italiaanse keuken speelt dit heerlijk ruikende kruid de hoofdrol. De naam van basilicum is terug te vinden in het oude Grieks, waar het zoiets betekent als ‘de koning onder de kruiden’ en dat is niet voor niets!

Basilicum2023-02-20T16:10:46+01:00
  • Doperwt

Doperwt

2024-02-23T08:56:52+01:00

Doperwten zijn de erwtjes die met 10 stuks tegelijk in een peulvrucht groeien. Ze worden onrijp geoogst omdat de suiker in de erwt dan nog niet omgezet is in zetmeel, waardoor ze lekker zoet smaken.

Doperwt2024-02-23T08:56:52+01:00
  • Sugar snaps

Sugar snaps

2024-06-10T11:23:37+02:00

Sugar snaps zijn een kruising tussen doperwten en peultjes. Hierdoor smaken ze zoeter dan peultjes en daar heeft het zijn naam dan ook aan te danken. Je kunt deze peulvrucht in zijn geheel opeten. Het fijne aan sugar snaps is dat ze tijdens het bereiden fris en knapperig blijven.

Sugar snaps2024-06-10T11:23:37+02:00
  • peulen

Peulen

2024-06-10T11:23:47+02:00

Deze platte, knapperige en licht-zoete peulvrucht is niet meer weg te denken uit de wereldkeuken. Het zijn de jonge peulen van een erwtensoort, maar in tegenstelling tot veel erwtensoorten wordt die niet geoogst voor zijn erwten (want die zijn minuscuul) maar voor de hele peul.

Peulen2024-06-10T11:23:47+02:00
  • Edamame

Edamame

2024-10-21T15:59:39+02:00

Dit is een heerlijk, eiwitrijk en exotisch tussendoortje! Edamame betekent in de Japanse taal simpelweg ‘boontje’. De boontjes zijn de jonge, onrijpe peulvruchten van de sojaplant en worden daarom ook wel sojabonen genoemd. Ze worden vaak gekookt geserveerd bij sushi met wat zeezout en je rist dan met je tanden de boontjes uit de schil.

Edamame2024-10-21T15:59:39+02:00
  • haricots verts

Haricots verts

2024-06-10T11:24:19+02:00

Haricots verts zijn sperziebonen welke vroeger geoogst worden, waardoor ze een zachtere, subtielere smaak hebben en een eleganter uiterlijk. Een kenmerk van de haricots verts is dat ze niet ‘piepen’ tijdens het eten, iets wat bij sperziebonen vaak wel het geval is.

Haricots verts2024-06-10T11:24:19+02:00
  • Dille 500x500

Dille

2022-12-20T11:00:53+01:00

Dille is een kruidensoort met fijne naaldachtige bladeren. Deze kruidensoort heeft een verfijnde smaak. In Europa is het vooral populair in Scandinavië.

Dille2022-12-20T11:00:53+01:00
  • Avocado

Avocado

2022-12-20T10:07:25+01:00

De immens populaire avocado is met zijn romige vruchtvlees en licht nootachtige smaak een echte allemansvriend.

Avocado2022-12-20T10:07:25+01:00
Ga naar de bovenkant