FAQ items aan het laden...
  • Roze ui

Roze uien

2024-10-21T15:42:51+02:00

De roze ui is een kruising van de gele en rode ui. Het vruchtvlees is stevig en heeft een prachtige roze gloed. De smaak is iets milder en zoeter dan de gele ui, wat ze de perfecte smaakmaker maakt voor vele gerechten. Door de unieke lichtroze kleur geeft deze ui een prachtige kleurrijke tint aan je gerecht.

Roze uien2024-10-21T15:42:51+02:00
  • Kumato tomaat

Kumato®

2024-10-15T15:52:27+02:00

Uniek in zijn soort! Naast zijn opvallende dieprood-bruine kleur hebben deze tomaten ook een heerlijke smaak. Kumato® tomaten zijn zoet van smaak en hebben een licht kruidige ondertoon. Ze kunnen zowel koud als warm gebruikt worden, zijn stevig van buiten maar sappig en zacht van binnen. Een perfecte veelzijdige tomaat!

Kumato®2024-10-15T15:52:27+02:00
  • Tomberries

Tomberry®

2024-10-15T15:28:17+02:00

Deze mini-tomaatjes zijn de kleinste tomaten van de wereld en hierdoor echte blikvangers! Tomberries zijn er in rood en geel en hebben een frisse, pure tomatensmaak waardoor ze veelzijdig gebruikt kunnen worden. Klein van stuk, maar bomvol smaak!

Tomberry®2024-10-15T15:28:17+02:00
  • Olympia Cress

Olympia Cress

2024-10-15T11:37:15+02:00

Olympia Cress is een decoratief geveerd plantje met een subtiele zoete en uitgesproken anijssmaak welke veelal gebruikt wordt om een frisse wending te geven aan een gerecht.

Olympia Cress2024-10-15T11:37:15+02:00
  • Tahoon Tops

Tahoon® Tops

2024-10-15T11:37:10+02:00

De Tahoon® Tops bieden een onderscheidend smaakprofiel dat wordt gekenmerkt door een uitgesproken nootachtige smaak die doet denken aan geroosterde hazelnoten.

Tahoon® Tops2024-10-15T11:37:10+02:00
  • Productfoto van Amchoi

Amchoi

2024-08-08T11:55:34+02:00

Amchoi, ook bekend als amsoi, is een bladgroente met langwerpige donkergroene bladeren en een licht bittere, pittige smaak. De groente wordt veel gebruikt in de Surinaamse en Chinese keuken, waar het vaak wordt toegevoegd aan roerbakgerechten, soepen en stoofschotels.

Amchoi2024-08-08T11:55:34+02:00
  • Talpa Shoots

Talpa Shoots

2024-02-27T15:12:45+01:00

Talpa Shoots roept meteen een lichte bitterheid op, maar met een zoete en hartige hint en kan gebruikt worden als garnering, in salades, bij vis of schaaldieren. De licht bittere smaak vult zowel moderne als traditionele keukens aan.

Talpa Shoots2024-02-27T15:12:45+01:00
  • Feather Tops

Feather Tops

2024-02-27T15:13:07+01:00

Feather Tops heeft een frisse anijsachtige smaak met een vleugje zoethout en een lichte hint naar munt. De knapperige stelen hebben dezelfde smaak, maar met meer aardse tonen.

Feather Tops2024-02-27T15:13:07+01:00
  • shiitake

Shiitake

2024-02-05T16:40:35+01:00

Deze Japanse paddenstoel groeide tot voor kort alleen nog maar op omgevallen boomstronken in de bossen van Japan, maar tegenwoordig zijn ze gecultiveerd. De Shiitake is een heerlijke paddenstoel met een dunne stam en platte kop. De smaak is erg rijk, je kunt er vleugjes kastanje en knoflook in terug proeven. En de textuur is romig en vlezig.

Shiitake2024-02-05T16:40:35+01:00
  • Blueberries

Blauwe bessen

2024-03-26T16:11:23+01:00

Blauwe bessen zijn kleine, ronde, en sappige bessen die behoren tot de heidefamilie. De diepblauw- tot paarse bessen staan bekend om hun zoete, lichtzure smaak en voedingswaarde. Ze zijn heerlijk als topping voor ontbijtgranen, yoghurt, pannenkoeken, of in smoothies. Ze worden ook vaak gebruikt in bakrecepten, zoals muffins, taarten en jam.

Blauwe bessen2024-03-26T16:11:23+01:00
  • Sweet-peeper

Sweet Peeper

2024-02-27T15:13:53+01:00

Sweet Peeper heeft een hoogwaardige creatieve waarde. Door zijn stevige bite en de eenvoudige, droge bitterzoete smaak welke lang blijft hangen, tilt hij gerechten naar een hoger niveau.

Sweet Peeper2024-02-27T15:13:53+01:00
  • Maror Shoots

Morar Shoots

2024-02-27T15:13:29+01:00

Morar Shoots hebben een verwarmende scherpe en zoete smaak met een prachtig sterke wasabi-achtige nasmaak. De scheuten hebben een stevige, sappige stengel met delicate geel-witte bladeren aan het uiteinde.

Morar Shoots2024-02-27T15:13:29+01:00
  • Productfoto Paarse Ridderzwam op witte achtergrond

Paarse ridderzwam

2024-06-03T12:23:23+02:00

De paarse ridderzwam is een opvallende paddenstoel met een unieke uitstraling, gekenmerkt door een prachtige paarse kleur op de steel. Naast het bijzondere uiterlijk worden deze paddenstoelen ook gewaardeerd om hun stevige textuur en subtiele nootachtige smaak.

Paarse ridderzwam2024-06-03T12:23:23+02:00
  • Productfoto Champignon op witte achtergrond

Champignon

2024-06-03T11:45:18+02:00

De klassieke champignon is een echte allemansvriend. Met zijn helder witte kleur, stevige vruchtvlees en milde aardse smaak is deze champignon in vele keukens favoriet en wordt deze veelzijdig toegepast in recepten.

Champignon2024-06-03T11:45:18+02:00
  • Productfoto Kastanjechampignon op witte achtergrond

Kastanjechampignon

2024-06-03T11:05:17+02:00

Kastanjechampignons lijken qua structuur en vorm erg op witte champignons, maar hebben een iets intensere nootachtige smaak en een lichtbruine kleur. Deze paddenstoelen zijn net zo veelzijdig als witte champignons en kunnen op dezelfde manier gebruikt worden.

Kastanjechampignon2024-06-03T11:05:17+02:00
  • Gerookte tahu

Gerookte tahu

2024-10-24T14:36:13+02:00

Tahu staat bekend als vleesvervanger. Het heeft een hoog eiwitgehalte en ook het vetgehalte is erg laag. Gerookte tahu bevat minder vocht dan normale tahu en er zit natuurlijk een heerlijke rooksmaak aan. Door deze rooksmaak wordt het vaak gebruikt als vegetarische vervanger voor spekjes, rookworst of gerookte kip. Tahu is gemaakt van sojamelk.

Gerookte tahu2024-10-24T14:36:13+02:00
  • Productfoto Gele Oesterzwam op witte achtergrond

Gele oesterzwam

2024-05-02T10:06:05+02:00

Opvallend en uniek in zijn soort! Deze gele oesterzwam zorgt niet alleen voor een kleurrijk feestje op je bord, maar geeft ook een lichte zoetheid aan je gerecht. Met zijn unieke geur, licht fruitige smaaktonen en opvallende uiterlijk is dit een smaakvolle toevoeging aan gerechten!

Gele oesterzwam2024-05-02T10:06:05+02:00
  • Productfoto Oesterzwam op witte achtergrond

Oesterzwam

2024-05-02T10:07:45+02:00

Oesterzwammen zijn veelzijdige smaakmakers! Door zijn vlezige hoed worden ze veel gebruikt als vleesvervanger, maar ook door zijn veelzijdigheid en heerlijke lichtzoete smaak met nootachtige ondertoon zijn ze een populair ingrediënt in vele gerechten.

Oesterzwam2024-05-02T10:07:45+02:00
  • Voorjaarspronkridderzwam St George

Voorjaars pronkridderzwam (St. George)

2024-05-02T10:57:08+02:00

De voorjaars pronkridderzwam is een vlezige wit tot crèmekleurige paddenstoel met een prachtig patroon aan sporen onder zijn bolle hoed. Zoals de naam al een beetje verklapt, groeit deze paddenstoel alleen in het voorjaar.

Voorjaars pronkridderzwam (St. George)2024-05-02T10:57:08+02:00
  • Productfoto Pruikzwam op witte achtergrond

Pruikzwam (Pom Pom Blanc)

2024-05-02T11:09:10+02:00

Pruikzwam, ook wel bekend onder de Franse naam Pom Pom Blanc, heeft een helder witte tot crème witte kleur met een opvallend en karakteristiek uiterlijk. Ze zijn te herkennen aan de vele lange, zachte haren die aan het bolvormige lichaam zitten. Qua uiterlijk lijken ze wel een beetje op pompoms van een cheerleader, vandaar ook de naam Pom Pom Blanc. De textuur is zacht en vlezig met een milde smaak, waardoor het een veelzijdig ingrediënt is en toepasbaar in verschillende gerechten.

Pruikzwam (Pom Pom Blanc)2024-05-02T11:09:10+02:00
  • Mini patty pan groen en geel

Mini patty pan

2023-04-04T16:28:46+02:00

Mini patty pan is te herkennen aan zijn opvallende platte vorm met geschulpte randen. Deze mini variant is lid van de komkommerfamilie en is een vrucht die als groente gebruikt wordt. Door de neutrale smaak is de mini patty pan een echte allemansvriend en door zijn unieke uiterlijk met vrolijke kleur een echte eyecatcher op je bord.

Mini patty pan2023-04-04T16:28:46+02:00
  • Citra Leaves

Citra Leaves®

2024-01-25T11:10:51+01:00

Decoratief blad, aan de binnenzijde zilver gekleurd. Citra Leaves® hebben een stevig zure citrussmaak. Doet denken aan Granny Smith of lichte citrus. De zure smaak zit in zowel sterk in het blad als in de steel.

Citra Leaves®2024-01-25T11:10:51+01:00
  • Sansho Kinome Leaves

Kinome / Sansho Leaves

2024-01-25T11:09:59+01:00

Kinome is het jonge blad van de Sansho (stekelige es). Het heeft een frisse smaak die doet denken aan citrusvruchten, yuzu en kaffir lime. Deze frisheid wordt gecombineerd met peperige en pittige tonen.Bovendien verdooft het de tong, net zoals szechuan-pepers dat doen. Dit verdovende effect wordt veroorzaakt door een verwarring in de zenuwen die ‘sanshools’ wordt genoemd.   

Kinome / Sansho Leaves2024-01-25T11:09:59+01:00
  • Lucky Clover

Lucky Clover

2024-01-25T11:10:24+01:00

Voor als je van lekker en mooi houdt. Van verrassen, verwonderen en sfeer scheppen. De Lucky clover heeft een fris, zure appelsmaak en de textuur van het blad is zacht.

Lucky Clover2024-01-25T11:10:24+01:00
  • Zalotti Blossom

Zallotti Blossom

2024-01-25T11:10:43+01:00

Zallotti Blossom is een decoratief takje met diverse kleine paarse bloemen van de Afrikaanse basilicum plant met een sterke smaak van basilicum en munt. Bijzonder decoratief als geheel, maar ook als losse bloemen te gebruiken.

Zallotti Blossom2024-01-25T11:10:43+01:00
  • Yka Leaves

Yka Leaves®

2024-02-27T15:14:39+01:00

Yka Leaves® is de naam voor een eetbaar blad. Yka Leaves hebben een stevig zure smaak, met een licht zoete ondertoon. De bladeren zijn met hun diep paarse kleur en lichte tekening uitermate decoratief.

Yka Leaves®2024-02-27T15:14:39+01:00
  • Syrha Leaves

Syrha Leaves®

2024-01-25T11:10:33+01:00

Syrha Leaves® is de naam voor een eetbaar blad. Syrha Leaves geeft een fris zuur accent aan salades, soepen, visgerechten en wild.

Syrha Leaves®2024-01-25T11:10:33+01:00
  • Kaffir lime leaves

Kaffir Lime Leaves

2024-06-10T13:04:34+02:00

Kaffir Lime Leaves zijn de bladeren van de... Je raadt het al... Kaffir limoen! Deze glanzende, donkergroene blaadjes groeien per bladpaar aan elkaar, met een groter en kleiner blad. De blaadjes worden vaak heel fijn gesneden verwerkt in gerechten of mee gestoofd en voor het eten verwijderd. 

Kaffir Lime Leaves2024-06-10T13:04:34+02:00
  • Sierpompoen

Sierpompoenen

2024-06-10T11:38:39+02:00

Sierpompoenen (of sierfruit of sierkallebassen) is een plantensoort die afkomstig is uit de komkommerfamilie en zoals de naam al doet vermoeden, niet eetbaar. Wél staan ze natuurlijk erg leuk als decoratie in huis of bij de voordeur. In de herfst zie je ze dan ook overal opduiken en worden ze ook veel gebruikt als decoratie voor het Halloweenfeest. De sierpompoenen zijn leverbaar in veel verschillende vormen, kleuren en maten.

Sierpompoenen2024-06-10T11:38:39+02:00
  • Poblano

Poblano

2022-08-23T08:49:00+02:00

Deze peper komt oorspronkelijk uit Mexico en heeft een heerlijke subtiel pittige smaak, waardoor hij goed te gebruiken is in allerlei gerechten. Het uiterlijk van de Poblano peper heeft wel iets weg van een minipaprika, maar dan pittig. De Poblano peper heeft zijn naam te danken aan het gebied waar ze oorspronkelijk vandaan komen, Puebla Mexico. In de Mexicaanse keuken is dit dan ook belangrijk ingrediënt voor de traditionele mole saus.

Poblano2022-08-23T08:49:00+02:00
  • Verse gember

Verse gember

2022-09-15T12:49:46+02:00

Deze verse gember is geteeld in Nederland en is niet gedroogd. Naast dat het er mooi uitziet, is de gember extra sappig en heeft het veel smaak. Door een stuk van de stengel er aan te laten zitten blijft deze langer vers. De stengels zelf geven in soepen en sauzen ook veel smaak af. 

Verse gember2022-09-15T12:49:46+02:00
  • Naga jolokia los

Naga Jolokia

2022-08-16T15:13:32+02:00

De Naga Jolokia, ook bekend als de Ghost pepper of Bhut Jolokia, scoort op de Scoville schaal als één van de heetste pepers ter wereld. De peper komt vermoedelijk uit Nagaland, een deelstaat van India, en is vernoemd naar een giftige slang uit de regio.

Naga Jolokia2022-08-16T15:13:32+02:00
  • Wasabibloemen

Wasabibloemen

2022-03-03T07:44:25+01:00

De Japanners eten bijna elke deel van de wasabiplant, inclusief de wasabibloemen. Wasabibloemen zijn kleine, kruisvormige witte bloemen die van de herfst tot in de vroege zomer bloeien. Ze zijn decoratief en smaakvol. Elke bloemsteel heeft zowel open als nieuwe gesloten bloemknoppen. Zowel de stengel als de bloemen hebben de unieke wasabi smaak; licht zoet met een licht scherpe nasmaak.

Wasabibloemen2022-03-03T07:44:25+01:00
  • Witpunt rainbow radijs

Witpunt regenboog radijs

2022-01-28T09:18:10+01:00

De witpunt radijs is een ovaalvormige, knapperige en pittige wortel. De smaak is peperachtig en de structuur is stevig en sappig. De radijs heet witpunt doordat de wortel van rood-roze naar wit overloopt.

Witpunt regenboog radijs2022-01-28T09:18:10+01:00
  • Oba / Shiso Leaves

Shiso / Oba Leaves Green

2024-01-29T11:22:54+01:00

Shiso Leaves Green heet in Japan ‘Ōba’. En er is geen visgerecht denkbaar, waar dit product niet bij geserveerd kan worden. Neem eens een mooi, vers stukje tonijn. Doop dat even licht in de Japanse sojasaus en wikkel er een Shiso blad omheen. Een ware smaaksensatie. Het blad is zeer mild van smaak maar is zeker aanwezig.

Shiso / Oba Leaves Green2024-01-29T11:22:54+01:00
  • Zwarte ui

Zwarte ui

2022-06-28T10:55:14+02:00

Maak kennis met het zusje van zwarte knoflook, zwarte ui. Hiervoor worden gele uien wekenlang in ovens gelegd. Het resultaat is een zwarte, gefermenteerde ui, die barst van de gezonde eigenschappen. Uniek en zacht van smaak, smeuïg van textuur. De smaak is het best te beschrijven als: subtiele hints van soja, balsamico en rozijnen. Zwarte ui is hierdoor een heerlijke delicatesse.

Zwarte ui2022-06-28T10:55:14+02:00
  • Regenboog radijs

Regenboog radijs

2022-01-20T08:09:33+01:00

Een feestje om naar te kijken én om te eten, deze regenboog radijsjes. Roze, witte en paarse, perfecte ronde radijsjes met fluweelzacht loof. De witte variant is iets pittiger dan de rode en paars variant. Wist je dat je het loof van radijs ook kan fijn snijden en verwerken in een salade?

Regenboog radijs2022-01-20T08:09:33+01:00
  • Micro radijs

Micro radijs

2024-01-25T13:07:26+01:00

Deze micro radijsjes zijn niet alleen ontzettend leuk om te zien, ze zijn ook nog eens harstikke lekker! Ze zijn licht pittig en van top tot teen eetbaar, dus ook het loof.

Micro radijs2024-01-25T13:07:26+01:00
  • Wasabiblad

Wasabiblad

2024-06-10T13:04:15+02:00

Wasabi-bladeren zijn groot, hartvormig en hebben een mild-pittige wasabi-smaak. Dun gesneden en gemarineerd met één van onze Japanse ponzu's zorgen ze voor een rijke, gedurfde, citrussalade. Wasabiblad is populair in Japan en wordt daar vaak gebakken in tempurabeslag of gewokt.

Wasabiblad2024-06-10T13:04:15+02:00
  • Wasabistengels

Wasabistengels

2024-06-10T13:04:08+02:00

Wasabistengels zijn de lange dunne stengels die tussen de wasabi rhizome en de bladeren zitten. Ze hebben een lekkere, mild-scherpe wasabi smaak. Ze hebben een knapperige bite.

Wasabistengels2024-06-10T13:04:08+02:00
  • Mini shanghai paksoi

Shanghai paksoi

2024-04-11T16:11:50+02:00

Shanghai paksoi is een Chinese bladgroente en is familie van de Chinese kool en kan zowel rauw als gekookt gebruikt worden. Ideaal voor Aziatische wokmaaltijden bijvoorbeeld met zalm en zoetzure saus.

Shanghai paksoi2024-04-11T16:11:50+02:00
  • Lamsoor

Lamsoor

2023-04-04T11:13:16+02:00

Lamsoor behoort tot de zeegroente. Zonder zout water kan deze plant niet in leven blijven. Een heerlijke zilte groente die goed bij visgerechten past. Andere namen voor lamsoor zijn zeeaster of zulte.

Lamsoor2023-04-04T11:13:16+02:00
  • Rode uien

Rode uien

2022-06-28T10:55:23+02:00

Gaat jouw voorkeur uit naar een wat mildere ui? Ga dan voor een rode ui. Deze ui is knapperig, lichtzoet en heeft een bittere nasmaak. Ze veroorzaken minder tranen bij het snijden en geven een minder heftige geur na het eten.

Rode uien2022-06-28T10:55:23+02:00
  • Gele ui

Gele uien

2022-06-28T11:02:19+02:00

De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot de uienfamilie. De gele ui heeft een goudgele schil en is wit van binnen. Het vruchtvlees is stevig en heeft een pittige smaak.

Gele uien2022-06-28T11:02:19+02:00
  • Wakame

Wakamé

2023-01-31T07:36:23+01:00

Wakamé is ook wel bekend als Zeevaren en heeft een olijfgroene tot bruine kleur, met een rubberachtig, lang en glad, enkelvoudig blad met golvende randen. De zeegroente kan tot wel twee meter hoog groeien. Wakamé wordt vaak verwerkt tot een heerlijke, Japanse zeewiersalade. 

Wakamé2023-01-31T07:36:23+01:00
  • Gekleurde-rettich

Gekleurde radijs

2024-02-29T11:13:07+01:00

Gekleurde radijs komt oorspronkelijk uit China en is 5 centimeter groter dan de gewone radijs. De radijs is van buiten witkleurig, maar van binnen kan hij rood, blauw, green, roze of roze-groen zijn. Die laatste variant noemen we ook wel watermeloenradijs.

Gekleurde radijs2024-02-29T11:13:07+01:00
  • Shiso purple

Shiso Purple

2024-01-25T10:37:39+01:00

Shiso Purple is het paradepaardje uit het assortiment en een culinaire topper. De smaak heeft iets van komijn maar is eigenlijk op zichzelf staand.

Shiso Purple2024-01-25T10:37:39+01:00
  • Shiso Green

Shiso Green

2024-01-25T10:37:59+01:00

In Japan wordt er eigenlijk geen visgerecht gegeten zonder Shiso. De smaak van deze plant hoort bij rauwe vis. Dit weerhoudt de niet-japanse kok er niet van om het ook te veelzijdig gebruiken.

Shiso Green2024-01-25T10:37:59+01:00
Ga naar de bovenkant