FAQ items aan het laden...
  • Red Mustard Cress

Red Mustard Cress

2023-04-13T11:48:07+02:00

Red Mustard Cress heeft een milde mosterd smaak met tonen van bloemkool. De cress heeft door de kleur een speels karakter.

Red Mustard Cress2023-04-13T11:48:07+02:00
  • Purperkers Bio

Purperkers (BIO)

2023-04-13T11:43:16+02:00

Purperkers heeft de smaak van kool, de mooie diep rode kleur maakt het daarbij een mooie toevoeging op het gerecht.

Purperkers (BIO)2023-04-13T11:43:16+02:00
  • Persinette Cress

Persinette® Cress

2023-04-13T11:37:02+02:00

Persinette® Cress is de naam voor een eetbare plant. Toepassing vlak voor opdienen voorkomt een bitter effect op het gerecht. Vers gebruik verdient voorkeur boven meekoken, frituren of drogen. De cress verschilt met het traditionele gewas, dat de smaak, door de fijnere structuur van het jonge plantje, veel subtieler is met een aangenaam mondgevoel.

Persinette® Cress2023-04-13T11:37:02+02:00
  • Oyster Leaves

Oyster Leaves

2023-04-13T11:23:27+02:00

Oyster Leaves hebben een enigszins ziltige smaak en doen sterk denken aan oesters. De bijnaam vegetarische oester is hier dan ook op z’n plaats.

Oyster Leaves2023-04-13T11:23:27+02:00
  • Mustard Cresss

Mustard Cress

2023-04-13T11:17:59+02:00

Mustard Cress heeft een sterke wasabi/mosterd smaak. De meerdere kleuren op het blad geven de Cress een unieke uitstraling. Deze variant is geselecteerd op de sterke smaak in de jonge plant.

Mustard Cress2023-04-13T11:17:59+02:00
  • Motti Cress

Motti Cress

2023-04-13T11:13:07+02:00

Motti Cress is een smaakvolle en decoratieve cress en het jonge plantje van een aromatisch kruid dat al eeuwen lang gebruikt wordt en waar veelzijdige combinaties mee te bedenken zijn.

Motti Cress2023-04-13T11:13:07+02:00
  • Moai Caviar

Moai Caviar

2023-04-13T11:05:38+02:00

Een eetbaar zeewier met kleine belletjes op de stelen, die doen denken aan een klein groen trosje druiven of viskuit. De bubbels breken gemakkelijk op de tong, waardoor een licht zoute smaak van zuidelijke zee-frisheid vrijkomt. Bij rauw gebruik is het een visueel aantrekkelijk ingrediënt met een gelachtig, waterig mondgevoel.

Moai Caviar2023-04-13T11:05:38+02:00
  • Melissa Cress

Melissa Cress

2023-04-13T10:57:24+02:00

Melissa Cress is een mooie, aromatische mix van muntsmaak en heeft, wanneer gekneusd, een subtiele citroengeur die doet denken aan citroen zeste.

Melissa Cress2023-04-13T10:57:24+02:00
  • Lupine Cress

Lupine Cress

2023-04-13T10:47:48+02:00

De Lupine Cress is een perfect te combineren cress. Met zijn stevige bite is het een toevoeging aan zowel warme als koude gerechten.

Lupine Cress2023-04-13T10:47:48+02:00
  • Limon Cress

Limon Cress

2023-04-13T10:41:38+02:00

Limon Cress heeft een heerlijke limoengeur en -smaak. Voor de fijnproever zijn er ook tonen van anijs te herkennen.

Limon Cress2023-04-13T10:41:38+02:00
  • Kyona Mustard Cress

Kyona Mustard Cress

2023-04-13T10:37:05+02:00

Kyona Mustard Cress heeft een milde mosterd smaak met tonen van bloemkool. De cress heeft door de kleur een speels karakter.

Kyona Mustard Cress2023-04-13T10:37:05+02:00
  • Jasmine Blossom

Jasmine Blossom

2023-04-13T10:22:43+02:00

Jasmijn is vooral bekend als ingrediënt voor thee, maar kan op allerlei manieren worden toegepast. Vooral bij hartige gerechten, die iets zoetig van zichzelf hebben, zoals schaal- en schelpdieren, eendenlever of kreeftenbouillon.

Jasmine Blossom2023-04-13T10:22:43+02:00
  • Hummus Leaves

Hummus Leaves

2023-04-13T10:16:18+02:00

Hummus Leaves is het decoratieve, stevige blad van de oorspronkelijke kikkererwt, de bekende basis voor het populaire Hummus.

Hummus Leaves2023-04-13T10:16:18+02:00
  • Honny Cress

Honny® Cress

2023-04-13T10:09:23+02:00

Honny Cress is een honingzoete Cress. De intense zoetheid maakt de Cress uitstekend geschikt voor desserts. De blaadjes hebben een smaak die zuiver in de mond blijft hangen.

Honny® Cress2023-04-13T10:09:23+02:00
  • Hippo Tops

Hippo Tops

2023-04-13T10:06:42+02:00

Hippo Tops is een waterkers selectie, met een paarse tekening aan het uiteinde van de bladeren.

Hippo Tops2023-04-13T10:06:42+02:00
  • Ghoa Cress

Ghoa Cress®

2023-04-13T09:46:08+02:00

Ghoa Cress® is de naam voor een eetbare plant. In Ghoa Cress herkent u een frisse citrussmaak en de milde geur reuk van koriander.

Ghoa Cress®2023-04-13T09:46:08+02:00
  • Gangnam Tops

Gangnam Tops

2023-04-13T09:40:57+02:00

Een decoratief en natuurlijk steeltje met een crunchy en fris mondgevoel. De frisse Gangnam Tops gaan over in een licht bittere smaak die doet denken aan postelein.

Gangnam Tops2023-04-13T09:40:57+02:00
  • Floregano

Floregano®

2023-04-13T09:38:54+02:00

Floregano® is de naam voor een eetbare bloem. Floregano doet je bij de geur al denken aan de Middellandse Zee. De smaak van verse oregano.

Floregano®2023-04-13T09:38:54+02:00
  • Dushi Buttons

Dushi® Buttons

2023-04-13T09:37:01+02:00

Dushi® Buttons is de naam voor een eetbare bloem. Heel zoet, met wat mint en parfum. Eén bolletje op een dessert geeft al een verrassing.

Dushi® Buttons2023-04-13T09:37:01+02:00
  • Dulce mix

Dulce Mix

2023-04-13T09:33:22+02:00

Dulce mix is een mix met vier verschillende cress soorten. Een combinatie van zoet en frisse smaken. De smaken in de Dulce mix lenen zich voor cocktails en desserts, maar kunnen ook gecombineerd worden met vis of salades. Tip: laat iedere smaak goed tot zijn recht komen door de producten individueel te gebruiken.

Dulce Mix2023-04-13T09:33:22+02:00
  • Daikon Cress

Daikon Cress®

2023-04-13T09:31:35+02:00

Daikon Cress is van origine een Japans plantje. De scherpe rettichsmaak maakt Daikon Cress tot een ware smaakmaker.

Daikon Cress®2023-04-13T09:31:35+02:00
  • Cuzco leaves

Cuzco Leaves

2023-04-13T09:29:50+02:00

Cuzco Leaves is een blad met komkommersmaak. Wanneer het rauw gebruikt wordt is het een visueel aantrekkelijk ingrediënt. Gebruik (gedeeltes) van de bladeren, omdat de steel te sterk van smaak kan zijn.

Cuzco Leaves2023-04-13T09:29:50+02:00
  • Cardamom Leaves

Cardamom Leaves

2023-04-13T09:17:45+02:00

Cardamom Leaves heeft de typische smaak van kaneel zout met een frisse smaak. Cardamom Leaves is een goede toevoeging in dranken.

Cardamom Leaves2023-04-13T09:17:45+02:00
  • Borage Cress

Borage Cress

2023-04-13T09:13:37+02:00

Na het proeven van Borage Cress snapt men waarom de cress in de volksmond ‘komkommerkruid’ genoemd wordt. De cress heeft een onmiskenbare frisse smaak met ziltige tonen van de oester.

Borage Cress2023-04-13T09:13:37+02:00
  • BlinQ Blssom

BlinQ Blossom®

2023-04-13T09:10:53+02:00

BlinQ Blossom is een robuust sappig kruid en met zijn kristalachtige voorkomen een echte blikvanger in het assortiment. De smaak van BlinQ Blossom gaat van fris-ziltig naar zout en past goed bij gerookte gerechten met vlees of vis. Denk bijvoorbeeld aan makreel.

BlinQ Blossom®2023-04-13T09:10:53+02:00
  • Basil Cress

Basil Cress

2023-04-13T09:07:43+02:00

Basil Cress is een krachtige, frisse basilicum cress met milde kruidnagel tonen. Door het jonge blad is de cress in zijn geheel te gebruiken.

Basil Cress2023-04-13T09:07:43+02:00
  • Anise Blossom

Anise Blossom

2023-03-01T16:05:21+01:00

Anise Blossom heeft een anijssmaak met een hint van dragon. De kruidige smaak van dragon is afkomstig van het steeltje, de smaak van anijs zit in de bloem.

Anise Blossom2023-03-01T16:05:21+01:00
  • Accla Cress

Aclla Cress®

2023-03-01T16:00:39+01:00

Aclla Cress heeft een frisse citrusachtige smaak. De cress komt zowel in zoete gerechten als in hartige gerechten goed tot zijn recht.

Aclla Cress®2023-03-01T16:00:39+01:00
  • Adji cress

Adji Cress

2023-03-01T11:31:59+01:00

Adji Cress is de zaailing van de "peperboom", van origine uit Japan, waar de bladeren en bessen van de volwassen plant gebruikt worden voor verschillende toepassingen.

Adji Cress2023-03-01T11:31:59+01:00
  • Ponthier Abrikoos

Ponthier fruit purees – Bergeron Abrikoos

2023-03-01T11:23:51+01:00

Het Rhônedal is van oudsher een grote leverancier van abrikozen. Maison Ponthier selecteerde de Bergeron-abrikoos die afkomstig is uit de Rhônevallei, het perfecte gebied voor deze variëteit. De Bergeron-variëteit produceert abrikozen met een fantastische smaak: pittig, vlezig, smakelijk, zacht en geurig. In de boomgaarden van de partnerboeren wordt de oogst volledig met de hand gedaan in verschillende fasen, zodat het fruit dat ze ontvangen op het hoogtepunt van rijpheid is, beladen met suiker.

Ponthier fruit purees – Bergeron Abrikoos2023-03-01T11:23:51+01:00
  • Affila Cress

Afilla Cress®

2023-02-28T14:02:13+01:00

Affilla Cress kenmerkt zich door de zeer onderscheidende en decoratieve vorm. Affilla Cress is familie van de suikererwt, dat maakt het product goed inzetbaar als erwt-vervanger in gerechten.

Afilla Cress®2023-02-28T14:02:13+01:00
  • Loomi

Loomi

2023-02-09T12:56:45+01:00

Loomi is een kleine limoen die in pekel gekookt wordt totdat ze keihard zijn. Hierdoor krijgen ze een intense citrussmaak, maar dan met een aardse en rokerige ondertoon. Loomi is een hoofdbestanddeel van de Iraanse keuken. Het wordt veel gebruikt door de wereldberoemde chef-kok Yotan Ottolenghi.

Loomi2023-02-09T12:56:45+01:00

Mini paprika

2023-02-28T11:47:47+01:00

Deze schattige, kleine paprika’s zijn de kleinere versie van de bekende, grote variant. Ze zijn ook wat zoeter en net als gewone paprika's beschikbaar in groen, rood, oranje of geel!

Mini paprika2023-02-28T11:47:47+01:00
  • Tahu

Tahu

2023-02-27T16:38:24+01:00

Tahu staat bekend als vleesvervanger. Het heeft een hoog eiwitgehalte en ook het vetgehalte is erg laag. De kleur van tahu is wit en de smaak kan worden omschreven als neutraal. Juist hierom is hij zo populair als vleesvervanger: tahu neemt namelijk makkelijk smaak op. Tahu is gemaakt van sojamelk.

Tahu2023-02-27T16:38:24+01:00
  • JOYN ®

JOYN®

2023-02-21T15:14:15+01:00

Na lang zoeken, experimenteren, proeven en testen is hier dan eindelijk de ideale keukentomaat: JOYN®. Een tomaat met een volle smaak, een stevige structuur en heerlijke balans van zoet en zuur. Zodra je een JOYN® tomaat in je handen hebt, ruik je het en proef je het: deze trostomaat haalt het beste naar boven in al je recepten.

JOYN®2023-02-21T15:14:15+01:00
  • Habanero Red

Habanero

2023-02-20T16:04:06+01:00

Deze pittige peper behoort tot de hetere pepers. Habanero’s zijn er in rood, geel en oranje en zijn vrij klein en compact. Ze lijken qua vorm wel een beetje op een minipaprika, maar het is niet handig om de twee te verwisselen ?

Habanero2023-02-20T16:04:06+01:00
  • AAA---No-picture-yet

Zee rozemarijn

2023-02-15T15:49:54+01:00

Zee rozemarijn is het zilte broertje van het welbekende keukenkruid. Naast het uiterlijk, lijkt ook de smaak op die van gewone rozemarijn. Zee rozemarijn groeit niet in het water, maar langs de kust, waardoor het zijn kenmerkende, zoute smaak krijgt.

Zee rozemarijn2023-02-15T15:49:54+01:00
  • ramanas

Rammenas

2024-03-18T15:43:12+01:00

Deze ‘’vergeten groente’’ is zwart van buiten en prachtig helder wit van binnen. De smaak van rammenas is vergelijkbaar met die van een radijs, maar dan milder en een beetje mosterdachtig. Rammenas is één van de oudste cultuur gewassen.

Rammenas2024-03-18T15:43:12+01:00
  • Witpunt radijs 2

Witpunt radijs

2024-02-29T11:14:39+01:00

De witpunt radijs is een ovaalvormige, knapperige en pittige wortel. De smaak is peperachtig en de structuur is stevig en sappig. De radijs heet witpunt doordat de wortel van rood-roze naar wit overloopt.

Witpunt radijs2024-02-29T11:14:39+01:00
Ga naar de bovenkant