Thailand

  • Longan

Longan

2022-03-02T08:02:39+01:00

Longan is een broertje van de welbekende lychee en de iets minder bekende rambutan. De vruchten kan je makkelijk schillen en kunnen zo uit de hand gegeten worden. Ook wordt longan vaak ingeblikt. In China laat men de zaadmantel vers of gedroogd in thee of water trekken.

Longan2022-03-02T08:02:39+01:00
  • Groene papaja

Groene papaja

2022-10-18T15:34:44+02:00

Kookpapaja wordt ook wel de groene papaja genoemd. De kookpapaja’s zijn anders dan de Formosa papaja of golden papaja die wel als fruit gegeten worden. Deze groene papaja is een onrijpe vrucht van de papajaboom en wordt als groente gebruikt.

Groene papaja2022-10-18T15:34:44+02:00
  • Bananencups

Bananencups

2021-03-31T14:35:38+02:00

Bananencups zijn handige cups, gemaakt van gedroogd bananenblad om op een leuke manier een gerechtjes of producten te presenteren. De cups zijn gemaakt van de bladeren van bananen. Handig is dat je er ook vochtige producten in kan presenteren, denk bijvoorbeeld aan mayonaise of ketchup. 

Bananencups2021-03-31T14:35:38+02:00
  • Bananenbloem

Bananenbloem

2021-03-31T14:35:57+02:00

De bananenbloem wordt ook wel de bananenbloesem genoemd. Het is een paarse knop in de vorm van een traan en is een bananentros in wording. De tientallen roosjes in de bloem groeien uiteindelijk uit tot een enorme tros bananen.

Bananenbloem2021-03-31T14:35:57+02:00
  • Pitahaya

Rood-witte pitahaya

2021-09-30T07:49:21+02:00

Deze prachtige, geschubde cactusvrucht is één van de gebroeders pitahaya; ook wel dragonfruit of drakenvrucht genoemd. De binnenkant van de pitahaya bestaat uit wit lichtzoet en aromatisch vruchtvlees. De pitjes zorgen voor een lekkere, knapperige structuur.

Rood-witte pitahaya2021-09-30T07:49:21+02:00
  • passiefruit

Passiefruit

2022-02-09T07:35:07+01:00

Binnen in de paarse, dikke schil van deze tropische smaaksensatie bevindt zich gelei-achtig vruchtvlees met zwarte pitjes. De smaak zal je het ultieme zomergevoel bezorgen! Ook de klimplant waar deze vruchten aan groeien is bijzonder; wanneer deze bloeit komen er prachtige tropische bloemen tevoorschijn.

Passiefruit2022-02-09T07:35:07+01:00
  • Sapodilla

Sapodilla

2022-02-01T14:10:58+01:00

De schil van deze exotische vrucht is vaalbruin en dun maar stevig. Wanneer de vrucht rijp is, wordt het vruchtvlees glazig geelbruin en heeft het een heerlijke, karamelachtige smaak.

Sapodilla2022-02-01T14:10:58+01:00
  • Aspergetips groen

Asperge tips

2021-04-01T10:17:46+02:00

De groene aspergetips zijn de jonge topjes van de grote, groene asperge. Ze hebben een verfijnde en delicate smaak en zijn heerlijk mals en knapperige.

Asperge tips2021-04-01T10:17:46+02:00
  • Baby mais

Baby maïs

2022-11-21T14:33:45+01:00

Baby maïs zijn de overheerlijke, nog niet rijpe kolven van de maïsplant. Eén tot twee dagen nadat het maïsblad ontstaat wordt de minimaïs al geoogst. De binnenkant is nog niet uitgehard waardoor je de minikolfjes in zijn geheel kunt opeten!

Baby maïs2022-11-21T14:33:45+01:00

Tamarinde

2022-12-05T11:23:20+01:00

Tamarinde is een lange, bruine peul die je rijp en onrijp kunt eten. Een rijpe tamarinde is bruin van kleur en zoetzuur van smaak.

Tamarinde2022-12-05T11:23:20+01:00
  • Ong Choi

Ong choi

2022-09-29T12:28:24+02:00

Ong choi wordt ook wel waterspinazie genoemd en is een bladgroente met dunne, holle stengels en lange platte bladeren. Je kunt de smaak van waterspinazie het best vergelijken met die van normale spinazie maar dan met een heerlijke, knapperige bite.

Ong choi2022-09-29T12:28:24+02:00
  • Krachai

Kra chai

2022-06-14T10:58:42+02:00

Krachai is verwant aan de gemberwortel en galanga. De smaak van krachai is een beetje zoet en sterk kruidig met een knapperige structuur. Hij staat ook wel bekend onder namen als Thaise gember, tropische gember of fingerroot.

Kra chai2022-06-14T10:58:42+02:00
  • Turmeric

Turmeric

2021-02-25T14:33:41+01:00

Turmeric is al eeuwenlang bekend in tal van keukens om zijn heilzame werking én heerlijke smaak. In al die jaren heeft hij dan ook een hoop bijnamen verzameld. Van kurkuma tot geelwortel of magische wortel uit het oosten. Een belangrijke eigenschap van turmeric is dat hij naast een licht-bittere, aardse smaak, ook een prachtige geel-oranje kleur afgeeft aan gerechten.

Turmeric2021-02-25T14:33:41+01:00
  • Gember

Gember

2022-11-22T08:02:23+01:00

Gember is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de wereldkeuken. De frisse, maar scherpe, warme en eigenzinnige smaak geeft body aan tal van gerechten en dranken! Gember is een knol die wordt gewonnen uit de wortelstok van de gemberplant.

Gember2022-11-22T08:02:23+01:00
  • Laos

Galanga

2021-02-25T14:27:26+01:00

Galanga kan je ook wel het broertje van de gember noemen. Deze witgeel tot lichtroze wortelstok staat ook wel bekend staat onder de naam laos. Galanga is heerlijk fris circusachtig, kruidig en wat minder scherp dan gember en ruikt een beetje naar pijnbomen.

Galanga2021-02-25T14:27:26+01:00
  • Coconut. Fresh young nuts isolated on white background. Full dep

Gekapte jonge kokosnoten

2021-08-10T14:59:28+02:00

Een jonge kokosnoot is een kokosnoot waarvan de buitenkant nog groen is en nog niet behaard en donkerbruin is. Deze groene, jonge kokosnoten komen uit Thailand en worden na het plukken van hun groene bast ontdaan door ze in de vorm van een huisje te kappen. Dat scheelt jou een hoop werk! Het sap van de jonge kokosnoot is heerlijk verfrissend en ook het zachte vruchtvlees smaakt fantastisch.

Gekapte jonge kokosnoten2021-08-10T14:59:28+02:00
  • Okra

Okra

2021-03-31T15:34:41+02:00

Okra is een heerlijke, tropische groente. Het heeft een mooie, fris-groene kleur en een pittige smaak die perfect is om gerechten wat meer smaak te geven. Grappig feitje: Engelsen noemen okra ook wel ‘’ladies fingers’’, refererend naar de langgerekte vorm van deze groente.

Okra2021-03-31T15:34:41+02:00
  • sereh

Sereh

2021-02-25T13:06:55+01:00

Sereh wordt ook wel citroengras genoemd. Het is een onmisbaar ingrediënt in de Aziatische keuken. Sereh is een mooie wit tot gele stengel met een heerlijke fris zure, citroenachtige smaak.

Sereh2021-02-25T13:06:55+01:00
  • Bamboo shoots

Bamboo shoots

2021-02-25T13:05:41+01:00

In veel Aziatische landen zijn bamboescheuten een onmisbaar ingrediënt. De bamboescheuten worden jong geoogst want als je ze laat groeien is de bamboe niet meer geschikt voor menselijke consumptie; dat moet je ze toch écht aan de pandaberen overlaten…

Bamboo shoots2021-02-25T13:05:41+01:00
  • Mango nam dok mai

Mango nam dok mai

2021-02-25T11:52:56+01:00

De Nam Dok Mai mango groeit in Thailand en is een langere, ovale mangosoort. De Nam Dok Mai is in vergelijking met de ‘normale’ mango een stuk sappiger en zoeter van smaak en bevat geen vezels, waardoor het vruchtvlees sappig en zijdezacht is. Het is een echte must-try die je niet zal teleurstellen!

Mango nam dok mai2021-02-25T11:52:56+01:00
  • Marian plum

Marian plum

2021-02-25T11:51:25+01:00

Een betoverend oranjegeel vruchtje waarin zich een fel paars zaadje bevindt. In Thailand is het populair om deze vrucht een beetje onrijp te eten wanneer die nog wat zurig smaakt, terwijl de vrucht door toeristen het liefst rijp wordt gegeten. De smaak is een beetje zoals een zure mango.

Marian plum2021-02-25T11:51:25+01:00
  • Jackfruit

Jackfruit

2021-02-25T11:49:17+01:00

Het is één van de belangrijkste voedseltrends van dit moment: jackfruit. Jackfruit is een geweldige vleesvervanger in de vegetarische en veganistische keuken. Volgens wetenschappers is dit zelfs het ‘wondergewas van de toekomst’. Jackfruit is erg voedzaam en zou een goed alternatief kunnen bieden voor belangrijke voedselbronnen als maïs, tarwe en granen. Een Jackfruit heeft een licht zoete smaak en is geel van binnen.

Jackfruit2021-02-25T11:49:17+01:00
  • Durian fruit

Durian

2021-08-23T07:37:12+02:00

Misschien wel de meest bijzondere vrucht in ons assortiment! Of in ieder geval de meest stinkende.

Durian2021-08-23T07:37:12+02:00
  • Rambutan

Rambutan

2021-03-31T14:41:02+02:00

Met zijn kenmerkende, harige, groen-rode schil trekt de rambutan meteen de aandacht, hij wordt ook wel een harige lychee genoemd. Als je hem opent wordt je verrast met een heerlijke witte, sappige, zoete en aromatische vrucht. De rambutan groeit in trossen aan bomen die wel 20 meter hoog kunnen worden.

Rambutan2021-03-31T14:41:02+02:00
  • Rose apple

Rose apple

2021-03-31T14:30:13+02:00

Deze klokvormige vrucht heeft een roze-rode schil en wit-groen vruchtvlees. Rose appels bevatten veel water en smaken lekker fris. De naam is wel verwarrend, want eigenlijk heeft een rose apple weinig te maken met noch rozen als appels, behalve dat ze misschien een beetje naar rozen ruiken!

Rose apple2021-03-31T14:30:13+02:00
  • Bananenblad

Bananenblad

2021-03-31T14:20:28+02:00

Bananenblad is een nuttig en decoratief product! Het is niet bedoeld om op te eten maar wordt gebruikt om mee te koken.

Bananenblad2021-03-31T14:20:28+02:00
Ga naar de bovenkant