FAQ items aan het laden...

Thailand

  • Bamboo shoots

Bamboo shoots

2024-02-05T16:44:57+01:00

In veel Aziatische landen zijn bamboescheuten een onmisbaar ingrediënt. De bamboescheuten worden jong geoogst want als je ze laat groeien is de bamboe niet meer geschikt voor menselijke consumptie; dat moet je ze toch écht aan de pandaberen overlaten…

Bamboo shoots2024-02-05T16:44:57+01:00
  • Santa Coco x2 500px

Santa Coco Kokosnoten

2023-08-29T12:49:05+02:00

Maak kennis met onze revolutionaire nieuwe kokosnoten met 'Easy to Open' systeem. In een vrolijk jasje voor langere houdbaarheid en vergezeld van een milieuvriendelijk, bioplastic rietje. Stel je eens voor... Waar dan ook, moeiteloos een heerlijke kokosnoot openen, zonder rommel of gedoe. Met het 'Easy to Open' systeem zijn scherpe messen en hamers verleden tijd. Het enige wat je hoeft te doen om bij het verfrissende kokoswater en het romige vruchtvlees te komen, is de kokosnoot om te draaien en erop te duwen. Rietje erin en genieten maar!

Santa Coco Kokosnoten2023-08-29T12:49:05+02:00
  • Groene papaja

Groene papaja

2022-10-18T15:34:44+02:00

Kookpapaja wordt ook wel de groene papaja genoemd. De kookpapaja’s zijn anders dan de Formosa papaja of golden papaja die wel als fruit gegeten worden. Deze groene papaja is een onrijpe vrucht van de papajaboom en wordt als groente gebruikt.

Groene papaja2022-10-18T15:34:44+02:00
  • AAA---No-picture-yet

Gedroogd Kaffir limoenblad

2024-01-25T11:09:43+01:00

Deze Kaffir limoenbladeren groeien aan de Kaffir limoenboom en worden na de oogst gedroogd. Ze worden ook wel Djeroek Poeroet genoemd. Ze zijn iets zachter van smaak dan de verse blaadjes en worden veel gebruikt om mee te stoven om zo de frisse, authentieke citrussmaak aan het gerecht toe te voegen. Het is een erg geliefde en populaire smaakmaker in onder andere de Indonesische en Thaise keuken.

Gedroogd Kaffir limoenblad2024-01-25T11:09:43+01:00
  • Bananencups

Bananencups

2021-03-31T14:35:38+02:00

Bananencups zijn handige cups, gemaakt van gedroogd bananenblad om op een leuke manier een gerechtjes of producten te presenteren. De cups zijn gemaakt van de bladeren van bananen. Handig is dat je er ook vochtige producten in kan presenteren, denk bijvoorbeeld aan mayonaise of ketchup. 

Bananencups2021-03-31T14:35:38+02:00
  • Bananenbloem

Bananenbloem

2021-03-31T14:35:57+02:00

De bananenbloem wordt ook wel de bananenbloesem genoemd. Het is een paarse knop in de vorm van een traan en is een bananentros in wording. De tientallen roosjes in de bloem groeien uiteindelijk uit tot een enorme tros bananen.

Bananenbloem2021-03-31T14:35:57+02:00
  • Pitahaya

Rood-witte pitahaya

2023-02-28T13:39:11+01:00

Deze prachtige, geschubde cactusvrucht is één van de gebroeders pitahaya; ook wel dragonfruit of drakenvrucht genoemd. De binnenkant van de pitahaya bestaat uit wit lichtzoet en aromatisch vruchtvlees. De pitjes zorgen voor een lekkere, knapperige structuur.

Rood-witte pitahaya2023-02-28T13:39:11+01:00
  • passiefruit

Passiefruit

2023-02-28T13:37:10+01:00

Binnen in de paarse, dikke schil van deze tropische smaaksensatie bevindt zich gelei-achtig vruchtvlees met zwarte pitjes. De smaak zal je het ultieme zomergevoel bezorgen! Ook de klimplant waar deze vruchten aan groeien is bijzonder; wanneer deze bloeit komen er prachtige tropische bloemen tevoorschijn.

Passiefruit2023-02-28T13:37:10+01:00
  • Sapodilla

Sapodilla

2023-02-28T12:11:34+01:00

De schil van deze exotische vrucht is vaalbruin en dun maar stevig. Wanneer de vrucht rijp is, wordt het vruchtvlees glazig geelbruin en heeft het een heerlijke, karamelachtige smaak.

Sapodilla2023-02-28T12:11:34+01:00
  • Aspergetips groen

Asperge tips

2023-03-17T07:33:10+01:00

De groene aspergetips zijn de jonge topjes van de grote, groene asperge. Ze hebben een verfijnde en delicate smaak en zijn heerlijk mals en knapperige.

Asperge tips2023-03-17T07:33:10+01:00
  • Baby mais

Baby maïs

2023-03-29T12:11:01+02:00

Baby maïs zijn de overheerlijke, nog niet rijpe kolven van de maïsplant. Eén tot twee dagen nadat het maïsblad ontstaat wordt de minimaïs al geoogst. De binnenkant is nog niet uitgehard waardoor je de minikolfjes in zijn geheel kunt opeten!

Baby maïs2023-03-29T12:11:01+02:00

Tamarinde

2023-02-27T16:43:55+01:00

Tamarinde is een lange, bruine peul die je rijp en onrijp kunt eten. Een rijpe tamarinde is bruin van kleur en zoetzuur van smaak.

Tamarinde2023-02-27T16:43:55+01:00
  • Ong Choi

Ong choi

2024-04-11T16:05:00+02:00

Ong choi wordt ook wel waterspinazie genoemd en is een bladgroente met dunne, holle stengels en lange platte bladeren. Je kunt de smaak van waterspinazie het best vergelijken met die van normale spinazie maar dan met een heerlijke, knapperige bite.

Ong choi2024-04-11T16:05:00+02:00
  • Krachai

Krachai

2023-09-07T12:08:31+02:00

Krachai is verwant aan de gemberwortel en galanga. De smaak van krachai is een beetje zoet en sterk kruidig met een knapperige structuur. Hij staat ook wel bekend onder namen als Thaise gember, tropische gember of fingerroot.

Krachai2023-09-07T12:08:31+02:00
  • Turmeric

Turmeric

2023-01-30T12:29:06+01:00

Turmeric is al eeuwenlang bekend in tal van keukens om zijn heilzame werking én heerlijke smaak. In al die jaren heeft hij dan ook een hoop bijnamen verzameld. Van kurkuma tot geelwortel of magische wortel uit het oosten. Een belangrijke eigenschap van turmeric is dat hij naast een licht-bittere, aardse smaak, ook een prachtige geel-oranje kleur afgeeft aan gerechten.

Turmeric2023-01-30T12:29:06+01:00
  • Gember

Gember

2023-01-30T11:32:06+01:00

Gember is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de wereldkeuken. De frisse, maar scherpe, warme en eigenzinnige smaak geeft body aan tal van gerechten en dranken! Gember is een knol die wordt gewonnen uit de wortelstok van de gemberplant.

Gember2023-01-30T11:32:06+01:00
  • Laos

Galanga

2023-01-30T11:03:59+01:00

Galanga kan je ook wel het broertje van de gember noemen. Deze witgeel tot lichtroze wortelstok staat ook wel bekend staat onder de naam laos. Galanga is heerlijk fris circusachtig, kruidig en wat minder scherp dan gember en ruikt een beetje naar pijnbomen.

Galanga2023-01-30T11:03:59+01:00
  • Coconut. Fresh young nuts isolated on white background. Full dep

Gekapte jonge kokosnoten

2023-07-14T15:26:35+02:00

Een jonge kokosnoot is een kokosnoot waarvan de buitenkant nog groen is en nog niet behaard en donkerbruin is. Deze groene, jonge kokosnoten komen uit Thailand en worden na het plukken van hun groene bast ontdaan door ze in de vorm van een huisje te kappen. Dat scheelt jou een hoop werk! Het sap van de jonge kokosnoot is heerlijk verfrissend en ook het zachte vruchtvlees smaakt fantastisch.

Gekapte jonge kokosnoten2023-07-14T15:26:35+02:00
  • Okra

Okra

2024-01-16T15:34:27+01:00

Okra is een heerlijke, tropische groente. Het heeft een mooie, fris-groene kleur en een pittige smaak die perfect is om gerechten wat meer smaak te geven. Grappig feitje: Engelsen noemen okra ook wel ‘’ladies fingers’’, refererend naar de langgerekte vorm van deze groente.

Okra2024-01-16T15:34:27+01:00
  • sereh

Sereh

2023-09-07T15:35:40+02:00

Sereh wordt ook wel citroengras genoemd. Het is een onmisbaar ingrediënt in de Aziatische keuken. Sereh is een mooie wit tot gele stengel met een heerlijke fris zure, citroenachtige smaak.

Sereh2023-09-07T15:35:40+02:00
  • Mangistan

Mangistan

2024-03-18T15:05:09+01:00

Deze bijzondere vrucht staat bekend als één van de lekkerste vruchten ter wereld, die ook nog eens jaarrond verkrijgbaar zijn! Het witte vruchtvlees onder de dikke schil is zacht en lijkt qua smaak en structuur een beetje op lychees. Mangistan wordt kleinschalig geteeld waardoor het een vrij zeldzame vrucht is.

Mangistan2024-03-18T15:05:09+01:00
  • Mango nam dok mai

Mango nam dok mai

2023-01-09T13:51:21+01:00

De Nam Dok Mai mango groeit in Thailand en is een langere, ovale mangosoort. De Nam Dok Mai is in vergelijking met de ‘normale’ mango een stuk sappiger en zoeter van smaak en bevat geen vezels, waardoor het vruchtvlees sappig en zijdezacht is. Het is een echte must-try die je niet zal teleurstellen!

Mango nam dok mai2023-01-09T13:51:21+01:00
  • Marian plum

Marian plum

2023-01-09T13:43:35+01:00

Een betoverend oranjegeel vruchtje waarin zich een fel paars zaadje bevindt. In Thailand is het populair om deze vrucht een beetje onrijp te eten wanneer die nog wat zurig smaakt, terwijl de vrucht door toeristen het liefst rijp wordt gegeten. De smaak is een beetje zoals een zure mango.

Marian plum2023-01-09T13:43:35+01:00
  • Jackfruit

Jackfruit

2023-01-09T13:27:09+01:00

Het is één van de belangrijkste voedseltrends van dit moment: jackfruit. Jackfruit is een geweldige vleesvervanger in de vegetarische en veganistische keuken. Volgens wetenschappers is dit zelfs het ‘wondergewas van de toekomst’. Jackfruit is erg voedzaam en zou een goed alternatief kunnen bieden voor belangrijke voedselbronnen als maïs, tarwe en granen. Een Jackfruit heeft een licht zoete smaak en is geel van binnen.

Jackfruit2023-01-09T13:27:09+01:00
  • Durian fruit

Durian

2023-04-25T12:19:55+02:00

Misschien wel de meest bijzondere vrucht in ons assortiment! Of in ieder geval de meest stinkende.

Durian2023-04-25T12:19:55+02:00
  • Rambutan

Rambutan

2023-07-03T09:43:15+02:00

Met zijn kenmerkende, harige, groen-rode schil trekt de rambutan meteen de aandacht, hij wordt ook wel een harige lychee genoemd. Als je hem opent wordt je verrast met een heerlijke witte, sappige, zoete en aromatische vrucht. De rambutan groeit in trossen aan bomen die wel 20 meter hoog kunnen worden.

Rambutan2023-07-03T09:43:15+02:00
  • Rose apple

Rose apple

2023-01-10T11:11:55+01:00

Deze klokvormige vrucht heeft een roze-rode schil en wit-groen vruchtvlees. Rose appels bevatten veel water en smaken lekker fris. De naam is wel verwarrend, want eigenlijk heeft een rose apple weinig te maken met noch rozen als appels, behalve dat ze misschien een beetje naar rozen ruiken!

Rose apple2023-01-10T11:11:55+01:00
  • Salak

Salak

2024-03-18T15:08:14+01:00

Deze bijzondere vrucht trekt meteen de aandacht met zijn slangachtige schil. Onder de stugge schil bevinden zich een aantal witte, knapperige partjes waarvan de smaak zich nog het meest laat vergelijken met ananas.

Salak2024-03-18T15:08:14+01:00
  • Bananenblad

Bananenblad

2022-12-20T10:11:35+01:00

Bananenblad is een nuttig en decoratief product! Het is niet bedoeld om op te eten maar wordt gebruikt om mee te koken.

Bananenblad2022-12-20T10:11:35+01:00
Ga naar de bovenkant