— NIEUWS
Reis mee naar avontuurlijk en kleurrijk Peru!
Aan de westkust van Zuid-Amerika ligt het gevarieerde en kleurrijke land Peru. Een land van mysterie, geschiedenis en een fantastische culinaire keuken. Rijk aan biodiversiteit en bekend om zijn betoverende landschappen. Van de hoge bergtoppen in het Andesgebergte, naar het populaire kustgebied tot diep in de levendige Amazone jungle met zijn exotische flora en fauna; Peru heeft het allemaal. Naast het gevarieerde landschap is het klimaat in Peru ook heel uiteenlopend. Dit zorgt voor een rijke, culinaire keuken met in elk gebied zijn eigen ingrediënten, gerechten en tradities. Ga mee op reis en ontdek de smaak van Peru!
In Peru vind je unieke, exotische producten zoals je nog nooit eerder gezien en geproefd hebt. Rijen bomen vol met zijdezachte mango’s die barsten van het zoete sap, vijgen in prachtige vormen en smaakvolle witte en groene asperges. Ook vindt je hier vruchten zoals lucuma – zoet van smaak met een heerlijke zachte textuur – en maracuja – het tropische zusje van de passievrucht. Lekker om zo te eten en fantastische ingrediënten voor in een dessert. Peru is daarnaast ook de bakermat van de knollen oca en mashua, diverse maïsvariëteiten zoals de witte Choclo maïs en natuurlijk niet te vergeten ook van een aantal kleurrijke chili pepers, de hoeksteen van de Peruaanse keuken. Samengevat; Peru brengt een exotische mix van smaken op de tafel!
Ontdek de smaak van Peru!
— PRODUCT
Boomgerijpte mango’s
De mango kent veel variëteiten en is er dus in veel verschillende smaken en vormen. De meeste mango’s worden onrijp geplukt en op de plaats van bestemming verder gerijpt, maar er zijn ook zogenaamde boomgerijpte mango’s. Deze mango’s laten ze in het land van herkomst langer aan de boom hangen, totdat ze heerlijk zoet en rijp zijn en de vitamines optimaal. Deze mango’s zijn volgens ons het állerlekkerst.
— PRODUCT
Chilipepers
Chilipepers zijn de hoeksteen van de Peruaanse keuken. Chef-koks gebruiken ze niet alleen om pit aan een gerecht te geven, maar ook om die typisch Peruaanse smaak te vertonen. Peru heeft meer dan 300 verschillende soorten chilipepers. Ze worden vaak gebruikt in ceviche en ze zijn ook perfect voor salsa’s, chili en andere visgerechten. Met name de Aji Limo en Aji Amarillo is in de Peruaanse keuken erg populair vanwege de citrusachtige ondertonen. Maar ook de zeer pittige Rocoto peper is er geliefd.
— PRODUCT
Knollen
Op 3500 meter boven zeeniveau zijn de natuurlijke brandstoffen in het hoge Peruviaanse Andesgebergte in staat millennia van extreem weer te ontbreken. Dit gebied is internationaal gezien een belangrijke bron van biodiversiteit voor alpaca’s, aardappelen en knollen. Er worden ruim 2.000 soorten aardappelen en knollen geteeld in het Andesgebergte. Wij hebben de twee lekkerste en mooiste knollen uit de Andes opgenomen in ons assortiment: Oca en Mashua.
— PRODUCT
Maïs
Maïs wordt al sinds het Inca-tijdperk geproduceerd in Peru en wordt vandaag de dag nog steeds veel gebruikt. Tot de vele variëteiten die Peru rijk is, behoren onder andere de variëteiten Choclo en Morado maïs. Choclo maïs herken je aan de witte, grote maïskorrels en wordt onder andere gebruikt in het bekende streetfood gerecht ‘Choclo con queso’ (Choclo met kaas). Morado maïs is een prachtige donkerpaarse, bijna zwarte maïskolf uit Peru en is het belangrijkste ingrediënt voor het traditionele drankje Chicha Morada.
— PRODUCT
Cherimoya
Aardbeien met slagroom… Ananas… Banaan… Framboos… De beschrijvingen van de smaakvolle cherimoya lopen nogal uiteen. Maar dat deze hartvormige, groene vrucht lekker is, daar valt bijna niet over te twisten! Oorspronkelijk komt de cherimoya uit het Andes gebergte. Daar groeien de vruchten op zo’n 2.500 meter hoogte.
— PRODUCT
Lucuma
Deze vrucht staat al eeuwenlang bekend als het Inca-goud. Het is een groene vrucht ter grote van een appel. Het vruchtvlees van de lucuma is geel-oranje en in het midden van de vrucht zit een grote pit. De smaakt wordt vaak beschreven als pompoen met accenten van vanille en karamel: heel bijzonder dus!
— PRODUCT
Asperges
Asperges, zowel wit als groen, staan bekend om hun delicate smaak en veelzijdigheid in de keuken. De witte asperge, ook wel het ‘witte goud’ genoemd, groeit onder de grond en heeft een licht bittere smaak en zachte textuur. Anders dan de witte variant groeien de groene asperges niet onder, maar juist boven de grond. Ze hebben een vrij krachtige smaak met een nootachtige ondertoon. Deze delicatesse is veelzijdig te gebruiken.
— PARTNER
Inca Invest
Inca Invest werd in 2012 opgericht als leverancier voor een Franse partner op de markt van Rungis. Aurelie Nalet ontdekte de enorme biodiversiteit van Peru en het feit dat de Peruaanse keuken steeds bekender werd in de gastronomische wereld. Inmiddels is Inca Invest uitgegroeid tot de grootste exporteur van Peruaanse specialties naar Nederland.