NIEUWS

Reis mee naar avontuurlijk en kleurrijk Peru

Aan de westkust van Zuid-Amerika ligt het gevarieerde en kleurrijke land Peru. Een land van mysterie, geschiedenis en een fantastische culinaire keuken. Rijk aan biodiversiteit en bekend om zijn betoverende landschappen. Van de hoge bergtoppen in het Andesgebergte, naar het populaire kustgebied tot diep in de levendige Amazone jungle met exotische flora en fauna; Peru heeft het allemaal. Naast het gevarieerde landschap is het klimaat in Peru ook heel uiteenlopend. Dit zorgt voor een rijke, culinaire keuken met op elk gebied zijn eigen ingrediënten, gerechten en tradities. Ga mee op reis en ontdek de smaak van Peru!

In Peru vind je unieke, exotische producten zoals je nog nooit eerder gezien en geproefd hebt. Vruchten zoals lucuma – zoet van smaak met een heerlijke zachte textuur – en maracuja – het tropische zusje van de passievrucht. Lekker om zo te eten, maar ook fantastische ingrediënten voor in een dessert. Daarnaast is Peru ook de bakermat van de knollen oca en mashua, diverse maïsvariëteiten zoals de witte Choclo maïs en natuurlijk niet te vergeten een aantal prachtige chili pepers, de hoeksteen van de Peruaanse keuken.

PRODUCT

Chilipepers

Chilipepers zijn de hoeksteen van de Peruaanse keuken. Chef-koks gebruiken ze niet alleen om pit aan een gerecht te geven, maar ook om die typisch Peruaanse smaak te vertonen. Peru heeft meer dan 300 verschillende soorten chilipepers. Ze worden vaak gebruikt in ceviche en ze zijn ook perfect voor salsa’s, chili en andere visgerechten. Met name de Aji Limo en Aji Amarillo is in de Peruaanse keuken erg populair vanwege de citrusachtige ondertonen. Maar ook de zeer pittige Rocoto peper is er geliefd.

NAAR AJI LIMO
NAAR AJI AMARILLO
NAAR ROCOTO
Peruaanse-pepers

PRODUCT

Knollen

Op 3500 meter boven zeeniveau zijn de natuurlijke brandstoffen in het hoge Peruviaanse Andesgebergte in staat millennia van extreem weer te ontbreken. Dit gebied is internationaal gezien een belangrijke bron van biodiversiteit voor alpaca’s, aardappelen en knollen. Er worden ruim 2.000 soorten aardappelen en knollen geteeld in het Andesgebergte. Wij hebben de twee lekkerste en mooiste knollen uit de Andes opgenomen in ons assortiment: Oca en Mashua.

NAAR OCA
NAAR MASHUA

PRODUCT

Maïs

Maïs wordt al sinds het Inca-tijdperk geproduceerd in Peru en wordt vandaag de dag nog steeds veel gebruikt. Tot de vele variëteiten die Peru rijk is, behoren onder andere de variëteiten Choclo en Morado maïs. Choclo maïs herken je aan de witte, grote maïskorrels en wordt onder andere gebruikt in het bekende streetfood gerecht ‘Choclo con queso’ (Choclo met kaas). Morado maïs is een prachtige donkerpaarse, bijna zwarte maïskolf uit Peru en is het belangrijkste ingrediënt voor het traditionele drankje Chicha Morada.

NAAR CHOCLO MAIS
NAAR MORADO MAIS
Peruaanse-maïs
Cherimoya

PRODUCT

4. Cherimoya

Aardbeien met slagroom… Ananas… Banaan… Framboos… De beschrijvingen van de smaakvolle cherimoya lopen nogal uiteen. Maar dat deze hartvormige, groene vrucht lekker is, daar valt bijna niet over te twisten! Oorspronkelijk komt de cherimoya uit het Andes gebergte. Daar groeien de vruchten op zo’n 2.500 meter hoogte.

NAAR CHERIMOYA

PRODUCT

5. Lucuma

Deze vrucht staat al eeuwenlang bekend als het Inca-goud. Het is een groene vrucht ter grote van een appel. Het vruchtvlees van de lucuma is geel-oranje en in het midden van de vrucht zit een grote pit. De smaakt wordt vaak beschreven als pompoen met accenten van vanille en karamel: heel bijzonder dus!

NAAR LUCUMA
Lucuma
Zapote

PRODUCT

6. Zapote Mamey

Op het eerste gezicht een bijzondere, ovale en ietwat grauwe vrucht. De dikke schil is bruin, leerachtig en voelt ruw aan. De binnenkant is sappig en oranje gekleurd. De krachtige, karamelachtige smaak is verbazend lekker.

NAAR ZAPOTE MAMEY

PRODUCT

7. Limequat

Een limequat is eigenlijk een soort mini limoen: een kruising tussen een kumquat en een limoen, om precies te zijn. Dit kleine, groene citrusvruchtje kun je met schil en al eten en de smaak is dan ook zoals je gewend bent van een gewone limoen: zuur en een beetje bitter.

NAAR LIMEQUAT
Limequat
Inca Invest

PARTNER

Inca Invest

Inca Invest werd in 2012 opgericht als leverancier voor een Franse partner op de markt van Rungis. Aurelie Nalet ontdekte de enorme biodiversiteit van Peru en het feit dat de Peruaanse keuken steeds bekender werd in de gastronomische wereld. Inmiddels is Inca Invest uitgegroeid tot de grootste exporteur van Peruaanse specialties naar Nederland.

MEER OVER ONZE PARTNER INCA INVEST

AANRADER

Ceviche Colorado

met granaatappel, watermeloenradijs & kokos

Naar het recept