FAQ items aan het laden...
  • Productfoto Sorrento tomaat op witte achtergrond

Sorrento tomaten

2024-05-24T13:26:44+02:00

Sorrento tomaten, ook bekend als "pomodori di Sorrento," zijn een bijzonder type tomaat dat afkomstig is uit de regio rond de stad Sorrento, gelegen in de provincie Napels in Italië. Deze tomaten zijn beroemd om hun unieke smaak, textuur en veelzijdigheid in de keuken. Sorrento tomaten zijn meestal groot en hebben een karakteristieke, licht geribbelde vorm. De smaak van Sorrento tomaten is intens zoet met een vleugje zuur, wat ze bijzonder geschikt maakt voor zowel rauwe als gekookte gerechten. Hun vlees is stevig en sappig, met weinig zaden.

Sorrento tomaten2024-05-24T13:26:44+02:00
  • Lemonsnack 500px

Lemon Snack

2024-03-22T11:54:45+01:00

Deze nieuwe snackcitroen brengt het beste van twee werelden samen: de verfrissende smaak van citroen en de voedzame eigenschappen van de schil. Met zijn kleinere formaat en mildere zuurgraad is het een heerlijke snack. De eetbare schil heeft een zoet-zure smaak. Maar deze Lemon Snack is niet alleen geschikt als tussendoortje. Het is een veelzijdige vrucht waarvan het sap en de schil kunnen worden gebruikt in diverse gerechten.

Lemon Snack2024-03-22T11:54:45+01:00
  • Witte ui

Witte uien

2024-02-23T10:44:21+01:00

De witte ui heeft een witte schil en is wit van binnen. De witte ui is wat scherper van smaak dan de gele ui, maar is toch iets zoeter. Ook is hij erg sappig en knapperig.

Witte uien2024-02-23T10:44:21+01:00
  • pomodoro-piennolo

Pomodoro del Piennolo

2024-02-21T07:16:23+01:00

Pomodoro del Piennolo zijn tomaatjes met karakter en worden op ambachtelijk manier geteeld in de regio Campanië! Het klimaat en de rijke lavagrond van de vulkaan Vesuvius zorgen voor de perfecte groeiomstandigheden voor deze zonaanbidders en geven ze een uniek smaakprofiel. Proef de authentieke smaak van Italië!

Pomodoro del Piennolo2024-02-21T07:16:23+01:00
  • Amalfi citroen

Limoncello citroen

2023-12-07T11:26:29+01:00

De Limoncello citroen heeft een aantal waardevolle eigenschappen. Naast het smaakvolle sap en het licht-zure vruchtvlees is de citroen zeer geliefd vanwege zijn eetbare schil, die hij te danken heeft aan de afwezigheid van een chemische behandeling. Deze citroenen worden geoogst met een klein deel van de tak, waardoor de vrucht extra vers blijft. Vanwege het intense aroma en de overvloed aan essentiële oliën en terpenen, is deze citroen zeer geschikt om Limoncello-likeur van te maken.

Limoncello citroen2023-12-07T11:26:29+01:00
  • etrog

Etrog

2023-10-30T14:16:04+01:00

Deze giga citroen is heel bijzonder! Etrog citroenen zijn soms wel 5 keer groter dan een normale citroenen. De kenmerkende, dikke schil is geel en geurend met daaronder een dik, wit mesocarp en het vruchtvlees is lichtgroen. Etrog speelt een belangrijke, rituele rol bij het Joodse loofhuttenfeest.

Etrog2023-10-30T14:16:04+01:00
  • Bergamot

Bergamot

2023-12-07T10:26:40+01:00

Bergamot wordt ook wel geluksfruit genoemd en is een kruising tussen een citroen en bittersinaasappel. Het vruchtvlees heeft een kalmerende en opbeurende werking. Niet zo vreemd dus dat deze citrusvrucht veel gebruikt word in parfums en in Earl Grey thee. Hij dankt zijn naam aan zijn herkomst: de Italiaanse stad Bergamo.

Bergamot2023-12-07T10:26:40+01:00
  • Puntarelle

Puntarelle

2024-04-11T16:13:03+02:00

Puntarelle is een vrolijk uitziende groente die te herkennen is aan de witte stengels en langwerpige dunne bladeren. De smaak kan worden omschreven als nootachtig en bitter. Puntarelle is een groente met een gebruiksaanwijzing, maar absoluut de moeite waard!

Puntarelle2024-04-11T16:13:03+02:00
  • Cimi di Rapa

Cime di rapa

2023-10-24T14:13:00+02:00

Cime di rapa is een heerlijke Mediteraanse groente die lijkt op broccoli, maar ook verwant is aan raapstelen. Ze komen in Italië veel voor in de Apulie-streek. Ze smaken een tikkie bitter en worden in Italie vaak gecombineerd met Orecchiette (schelpjespasta) en pesto.

Cime di rapa2023-10-24T14:13:00+02:00
  • Tarocco bloedsinaasappel

Tarocco bloedsinaasappel

2023-02-14T13:56:51+01:00

De Tarocco bloedsinaasappel is een prachtige, oranje sinaasappel met heerlijk sappig zoet vruchtvlees van binnen welke licht rood gekleurd is. Ze zijn voornamelijk pitloos en door de dunne schil zijn ze makkelijk te pellen.

Tarocco bloedsinaasappel2023-02-14T13:56:51+01:00
  • Witte Romanesco

Witte romanesco

2023-02-07T21:25:38+01:00

Naast de welbekende groene romanesco, bestaat er ook een prachtige witte variant. Deze wit gekleurde koolsoort heeft een heerlijke zachte smaak en wordt vanwege alle kleine, prachtige 'torentjes' soms ook wel torentjesbloemkool genoemd.

Witte romanesco2023-02-07T21:25:38+01:00
  • Raddichio Rosa

Raddichio Rosa

2023-12-12T09:27:32+01:00

Deze prachtige roze krop is verwant aan de raddichio (roodlof) en komt uit Italië. Raddichio Rosa heeft dezelfde kenmerkende, licht bittere smaak als de andere radicchio-variëteiten, maar smaakt net iets zoeter. Erg smaakvol en door de roze kleur ook een fantastische eyecatcher op je bord!

Raddichio Rosa2023-12-12T09:27:32+01:00
  • Rode-kiwi

Rode kiwi

2022-12-08T14:07:36+01:00

Een kiwi, maar dan net even anders. Deze kiwi heeft een verrassing van binnen. Als je de kiwi doorsnijdt komt er een mooi rood hart tevoorschijn wat deze vrucht een uniek karakter geeft. Net als haar groene maatje is het een echte vitaminebom en een heerlijk, zoet tussendoortje. De schil is iets lichter en gladder en de smaak heeft een exotisch tintje.

Rode kiwi2022-12-08T14:07:36+01:00
  • Bull's Blood

Bulls blood baby leaves

2023-02-27T16:49:56+01:00

Bulls Blood is een mooie slasoort met diep rood-paarse blaadjes. Het is eigenlijk het blad van de Bulls Blood biet. De smaak is zoet-bitter en een beetje aards. Deze kleurrijke sla soort is om zijn mooie kleur, prachtig om te combineren met groene blaadjes.

Bulls blood baby leaves2023-02-27T16:49:56+01:00
  • Monniksbaard

Monniksbaard

2024-01-09T09:31:56+01:00

Monniksbaard wordt ook wel Barba di Frata genoemd, de Italiaanse vertaling van monniksbaard. Monniksbaard heeft een heerlijke, zout-zilte smaak en groeit in zoute moerassen langs het Middellandse zeegebied.

Monniksbaard2024-01-09T09:31:56+01:00
  • Daikon

Daikon

2023-09-20T09:56:45+02:00

Daikon is een uit de kluiten gewassen, Aziatische radijs. Daikon heeft een zachte smaak en is minder scherp dan andere radijssoorten. In de Japanse keuken heeft daikon een vaste plek in de keuken.

Daikon2023-09-20T09:56:45+02:00
  • Veldsla 2

Veldsla

2023-02-15T11:23:44+01:00

Veldsla groeide vroeger tussen het graan, vandaar de naam veldsla. Men dacht lange tijd dat het onkruid was, maar gelukkig ontdekten ze uiteindelijk dat deze fijne, groene blaadjes harstikke lekker zijn. De vrolijke blaadjes zijn licht- tot donkergroen en de smaak is mild.

Veldsla2023-02-15T11:23:44+01:00
  • treviso

Treviso Precoce

2024-04-11T16:11:18+02:00

Deze prachtige groente is verwant aan de raddichio (roodlof) en heeft dan ook diezelfde kenmerkende, licht bittere smaak. De bladeren zijn donker rood-paars met witte nerven en daardoor zeer decoratief. Treviso Precoce wordt alleen in de regio Veneto geteeld in Italië.

Treviso Precoce2024-04-11T16:11:18+02:00
  • Treviso Tardivo

Treviso Tardivo

2024-04-11T16:10:20+02:00

Treviso Tardivo wordt gekenmerkt door een rozet van lange smalle bladeren met een brede witte hoofdnerf en bovenaan een smalle bladschijf.

Treviso Tardivo2024-04-11T16:10:20+02:00
  • Rucola Baby leaves

Rucola

2023-02-15T10:54:53+01:00

De laatste jaren heeft rucola wereldwijd velen keukens veroverd. Hoewel het nog niet zo lang geleden is dat rucola nog vrij onbekend was, is het inmiddels niet meer weg te denken uit de supermarkt en restaurants. Rucola is een heerlijke peperachtige bladgroente, met een krachtige smaak.

Rucola2023-02-15T10:54:53+01:00
  • Red Mustard baby leaves

Red Mustard baby leaves

2023-02-15T10:48:07+01:00

Red Mustard baby leaves brengen een krachtige mosterdsmaak met zich mee. De sla wordt meestal rauw gegeten en is te herkennen aan zijn rood-groen gekleurde blad.

Red Mustard baby leaves2023-02-15T10:48:07+01:00
  • Baby leaves Red Chard

Red chard baby leaves

2023-02-15T10:43:34+01:00

Deze kleine sla blaadjes zijn heldergroen en hebben een rode nerf. Red Chard staat ook wel bekend als snijbiet, maar dan de jonge variant.

Red chard baby leaves2023-02-15T10:43:34+01:00
  • Mizuna sla

Mizuna baby leaves

2022-03-18T16:01:37+01:00

Deze heerlijke, Japanse bladgroente heeft een licht peperige smaak en bestaat uit dun gerafelde blaadjes. Mizuna baby leaves zijn er in rood en groen.

Mizuna baby leaves2022-03-18T16:01:37+01:00
  • Boerenkool leaves

Boerenkool baby leaves

2023-02-15T10:25:34+01:00

Dit is de 'baby' variant van boerenkool. Het is een mooi, fijn blad en de smaak van deze baby boerenkool is heerlijk fris en licht pittig. Hoewel boerenkool de reputatie van een wintergroente heeft, is deze babyvariant ook heel geschikt voor zomerse salades!

Boerenkool baby leaves2023-02-15T10:25:34+01:00
  • Mesclun

Mesclun baby leaves

2023-02-15T10:39:04+01:00

Mesclun is een heerlijke mix van verschillende soorten jong geoogste sla. Mesclun is dan ook Latijns voor 'mengsel'. De slamix bevat voornamelijk Amerikaanse en Japanse soorten.

Mesclun baby leaves2023-02-15T10:39:04+01:00
  • Baby spinazie

Spinazie baby leaves

2023-02-07T14:35:46+01:00

Deze kleine spinazie baby blaadjes zijn heerlijk mals en hebben een volle smaak. Ondanks het kleine formaat, zitten er veel voedingsstoffen in. Popeye is er niet voor niets groot mee geworden! Wist je trouwens dat Popeye er eigenhandig voor heeft gezorgd dat de spinazie verkoop met 30% toenam?

Spinazie baby leaves2023-02-07T14:35:46+01:00
  • Johannesbrood

Johannesbrood

2023-02-06T16:43:39+01:00

Johannesbrood zijn de peulen van de johannesbroodboom. De peulen zijn bijzonder doordat ze snel uitdrogen en dan hard worden. De smaak van de peulen is een beetje zoetig en wordt vooral gebruikt in gerechten waarin het gemalen of geroosterd wordt. Vroeger was johannesbrood een lekkernij voor de armen en tegenwoordig wordt het vaak gebruikt in siroop of alcoholische dranken.

Johannesbrood2023-02-06T16:43:39+01:00
  • Bloemkool groen

Groene bloemkool

2024-04-11T16:07:17+02:00

Naast de normale witte bloemkool bestaan er ook gekleurde soorten zoals de paarse, oranje en groene bloemkool. Groene bloemkool is een prachtige variëteit die je zintuigen doet prikkelen! De groene bloemkool is wat sterker van smaak.

Groene bloemkool2024-04-11T16:07:17+02:00
  • Cavolo nero

Cavolo Nero

2024-04-11T16:06:59+02:00

Deze heerlijke koolsoort is afkomstig uit Toscane. De bladeren van de Cavolo Nero zijn smal, ribbelig en prachtig diepgroen. De smaak van deze groente is te vergelijken met die van boerenkool maar dan wat zoeter.

Cavolo Nero2024-04-11T16:06:59+02:00
  • Zoete ui

Zoete ui

2023-02-06T15:49:32+01:00

De zoete ui heeft een mooie, lichtgele schil. Zoals de naam al verklapt zijn deze uien heerlijk zoet en een stuk minder scherp dan andere uiensoorten. Door de milde smaak is hij heerlijk om rauw te eten.

Zoete ui2023-02-06T15:49:32+01:00
  • Productfoto van een streng met Tropea uien op witte achtergrond

Tropea ui

2024-04-22T16:39:41+02:00

De Tropea ui wordt beschouwd als de lekkerste rode uiensoort ter wereld. Het is een prachtige rode ui met een langwerpige vorm. De ui smaakt heerlijk zoet en heeft een sterk aroma. De ui komt uit de Italiaanse stad Tropea, waar veel winkels de vlechten van rode uien hebben uitgestald. De Tropeajam is een gewild souvenir geworden, heerlijk op een bruschetta te eten!

Tropea ui2024-04-22T16:39:41+02:00
  • Boretana uien

Borettane ui

2023-02-06T15:33:47+01:00

Het kenmerk van de Borettane ui is de platte, ovale vorm. In vergelijking met andere uien is de Borettane ui minder scherp en verfijnder van smaak. Het is een oud, Italiaans ras, die zijn oorsprong vindt in de stad Boretto, een klein dorpje aan de rivier de Po.

Borettane ui2023-02-06T15:33:47+01:00
  • Tatsoi

Tatsoi

2024-04-11T16:04:44+02:00

Tatsoi is een mini-versie van de bekende paksoi. Het is familie van de kool en een zogenaamde Chinese bladgroente.

Tatsoi2024-04-11T16:04:44+02:00
  • Truffel

Truffel

2024-05-02T11:49:09+02:00

De truffel is misschien wel het állerlekkerste wat de natuur ons te bieden heeft. Deze heerlijk delicatesse is bijzonder zeldzaam en staat bekend om zijn intense geur en smaak. De truffel kan niet gecultiveerd worden en groeit dus alleen in het wild op ondergrondse boomwortels waar een zogenaamde symbiose ontstaat: de perfecte omstandigheden voor het groeien van truffels.

Truffel2024-05-02T11:49:09+02:00
  • Peperoncino

Peperoncino peper

2023-01-24T10:46:04+01:00

Peperoncino is simpelweg de Italiaanse vertaling van het woord chilipeper. De Italiaanse pepertjes zijn vrij heet en scoren 15.000 tot 30.000 op de schaal van Scoville. Elk jaar wordt er in de Calbrische stad Diamante het jaarlijkse Peperoncini-festival gehouden! Hier komen tienduizend mensen op af en er is zelfs een eetwedstijd waar wordt gestreden om wie de meeste peperocini op kan!

Peperoncino peper2023-01-24T10:46:04+01:00
  • Borlotti 500p

Borlotti bonen

2024-06-10T11:23:24+02:00

Deze feestelijke, roze-gespikkelde boontjes zijn een echte traktatie voor het oog. Maar ook de smaak is fantastisch, heerlijk zoet en nootachtig. In Italië zijn ze zeer geliefd en worden ze verwerkt in pasta, risotto en salades.

Borlotti bonen2024-06-10T11:23:24+02:00
  • Bloemkool paars

Paarse bloemkool

2024-04-11T16:01:04+02:00

Naast de normale witte bloemkool bestaan er ook gekleurde soorten zoals de paarse, oranje en groene bloemkool. Paarse bloemkool is een prachtige variëteit die je zintuigen doet prikkelen! De smaak is milder, zoeter en romiger dan zijn witte dubbelganger.

Paarse bloemkool2024-04-11T16:01:04+02:00
  • Bloemkool oranje

Oranje bloemkool

2024-04-11T15:20:55+02:00

Naast de normale witte bloemkool bestaan er ook gekleurde soorten zoals de paarse, oranje en groene bloemkool. Oranje bloemkool is een prachtige variëteit die je zintuigen doet prikkelen! De oranje kleur heeft alles te maken met de aanwezigheid van caroteen in de grond. Het ras heeft een diepe oranje kleur en de roosjes zijn iets zachter van smaak.

Oranje bloemkool2024-04-11T15:20:55+02:00
  • Romanesco

Romanesco

2024-04-11T15:20:24+02:00

Romanesco is een heerlijke, geel-groen gekleurde koolsoort. De smaak is wat zachter dan die van bloemkool. Deze koolsoort wordt soms ook wel torentjesbloemkool genoemd vanwege alle kleine, prachtige ‘torentjes’.

Romanesco2024-04-11T15:20:24+02:00
  • Castelfranco

Castelfranco

2024-04-11T15:19:36+02:00

Deze Italiaanse slasoort is voortgekomen uit een kruising tussen roodlof en andijvie. Het is een sla-achtige groente die erg decoratief is. De bladeren van de Castelfranco zijn mooi cremekleurig tot groen, met rode-roze ‘spetters’ erop.

Castelfranco2024-04-11T15:19:36+02:00
  • Snijbiet

Snijbiet

2023-01-09T16:16:47+01:00

De smaak van deze bladgroente is een heerlijke mix van spinazie en rode biet. De stelen komen voor in alle kleuren van de regenboog. Het blad is groen met nerven in de kleuren van de stelen.

Snijbiet2023-01-09T16:16:47+01:00
  • Mandared

Mandared

2023-08-28T14:43:09+02:00

Mandared is een bijzondere citrusvrucht met zacht, zoetzuur en rood getint vruchtvlees. De schil heeft een prachtige oranjerode kleur. Hoe meer de vrucht aan de boom rijpt hoe meer de rode gloed naar voren komt!

Mandared2023-08-28T14:43:09+02:00
  • Bittersinaasappel

Bittersinaasappel

2023-01-09T15:40:22+01:00

Deze sinaasappel lijkt qua uiterlijk misschien op de zoete variant, maar de smaak is anders! Het vruchtvlees is, zoals de naam al doet vermoeden… bitter. Fun fact: uit de bloesem van bittersinaasappel worden etherische oliën gewonnen die gebruikt worden in parfums, cola en likeur.

Bittersinaasappel2023-01-09T15:40:22+01:00

Amalfi citroen

2023-03-29T11:26:44+02:00

Deze wereldberoemde citroen wordt geteeld in de Amalfi-streek in Italië en staat bekend als de meest aromatische citroen ter wereld! De Amalfi citroen is zoeter dan een normale citroen en heeft een onbespoten, eetbare schil. Hij wordt daarom gebruikt bij het maken van de wereldberoemde Limoncello. 

Amalfi citroen2023-03-29T11:26:44+02:00
  • Kiwi

Groene kiwi

2023-01-09T13:54:59+01:00

De kiwi is een echte vitaminebom en een smaaksensatie in je mond. Bovendien hebben ze een handig formaat om even in je tas te stoppen

Groene kiwi2023-01-09T13:54:59+01:00
  • Gele kiwi

Gele kiwi

2023-11-30T08:47:21+01:00

Deze zoete vrucht heeft een verrukkelijke, unieke smaak en tropische toets. Net als haar groene maatje is het een echte vitaminebom en een heerlijk, zoet tussendoortje. De gele kiwi smaakt iets zoeter dan de groene variant en de schil is eetbaar.

Gele kiwi2023-11-30T08:47:21+01:00
  • Moro bloedsinaasappel

Moro bloedsinaasappel

2023-01-09T13:24:45+01:00

Deze prachtige, oranje sinaasappel heeft een mooi, rood blosje en het vruchtvlees is rood gekleurd. De allerlekkerste bloedsinaasappels komen uit Sicilië en worden ook wel Moro’s genoemd. Ze groeien alleen daar op de vruchtbare hellingen van de Etna vulkaan.

Moro bloedsinaasappel2023-01-09T13:24:45+01:00
  • Red Moon® appel

Red Moon® appel

2023-01-05T15:54:23+01:00

Buiten haar prachtige, knapperige buitenkant is ook de binnenkant zoals de naam al verklapt… rood! De rode verkleuring van het vruchtvlees is afkomstig van de zogenaamde anthocyanines, dit zijn organische rode pigmenten die ook in andere fruitsoorten met antioxiderende werking voorkomen. Wanneer je de appel open snijd kan je in het rode vruchtvlees een witte, vlinderachtige vorm ontdekken. Een spectaculair appeltje, gewoon van moeder natuur!

Red Moon® appel2023-01-05T15:54:23+01:00
  • Cactusvijg

Cactusvijg

2023-01-03T15:46:10+01:00

Woestijnvijg, prikkelpeer, vijg van Barbarije of gewoon cactusvijg. Deze vrucht groeit aan de cactussoort Opuntia ficus-indica.

Cactusvijg2023-01-03T15:46:10+01:00
Ga naar de bovenkant