FAQ items aan het laden...
  • Tijgercitroen

Tijger citroen

2024-05-16T15:01:53+02:00

Tijger citroen is een citroen met een bont uiterlijk! Met zijn opvallende groen-geel gestreepte huid is het makkelijk te raden hoe deze citrusvrucht aan zijn naam komt. Maar ook van binnen blijft de tijger citroen verrassen: het vruchtvlees heeft een prachtige zachtroze kleur.

Tijger citroen2024-05-16T15:01:53+02:00
  • Aardbei

Aardbeien

2024-03-14T13:51:59+01:00

Aardbeien zijn sappige en smaakvolle vruchten die behoren tot de rozenfamilie. Ze staan bekend om hun helderrode kleur, zoete smaak en kenmerkende textuur. Ze behoren tot de zogenaamde "schijnvruchten" omdat de eetbare delen eigenlijk de zaadjes op het oppervlak zijn, terwijl de echte vruchtjes zich aan de binnenkant bevinden.

Aardbeien2024-03-14T13:51:59+01:00
  • Bloed citroen 500px

Bloedcitroen

2024-03-11T15:12:39+01:00

Deze unieke, rode citroenen, staan bekend als "bloedcitroenen" vanwege hun dieprode schil. De schil is aan de zonzijde dik en roder en de smaak is vergelijkbaar met een "gewone citroen", maar iets zoeter. Bloedcitroenen gedijen goed in warme, mediterrane klimaten. Ze vereisen veel zonlicht en groeien het beste in goed doorlatende bodems.

Bloedcitroen2024-03-11T15:12:39+01:00
  • Witte ui

Witte uien

2024-02-23T10:44:21+01:00

De witte ui heeft een witte schil en is wit van binnen. De witte ui is wat scherper van smaak dan de gele ui, maar is toch iets zoeter. Ook is hij erg sappig en knapperig.

Witte uien2024-02-23T10:44:21+01:00
  • shiitake

Shiitake

2024-02-05T16:40:35+01:00

Deze Japanse paddenstoel groeide tot voor kort alleen nog maar op omgevallen boomstronken in de bossen van Japan, maar tegenwoordig zijn ze gecultiveerd. De Shiitake is een heerlijke paddenstoel met een dunne stam en platte kop. De smaak is erg rijk, je kunt er vleugjes kastanje en knoflook in terug proeven. En de textuur is romig en vlezig.

Shiitake2024-02-05T16:40:35+01:00
  • Yuzu

Yuzu

2023-11-30T09:07:25+01:00

De yuzu is een citrus met schil die een aromatische smaak bevat en daarmee mooie accenten geeft aan gerechten. In vergelijking tot de citroen is de yuzu minder scherp. Ook wordt de Yuzu in de Aziatische cultuur gebruikt om mee te badderen. De schil geeft dan een zalig aroma af en kan ervoor zorgen dat je het warmer krijgt, minder verkouden wordt of de geest ontspant. Dit wordt yuzuyu genoemd.

Yuzu2023-11-30T09:07:25+01:00
  • Blueberries

Blauwe bessen

2024-03-26T16:11:23+01:00

Blauwe bessen zijn kleine, ronde, en sappige bessen die behoren tot de heidefamilie. De diepblauw- tot paarse bessen staan bekend om hun zoete, lichtzure smaak en voedingswaarde. Ze zijn heerlijk als topping voor ontbijtgranen, yoghurt, pannenkoeken, of in smoothies. Ze worden ook vaak gebruikt in bakrecepten, zoals muffins, taarten en jam.

Blauwe bessen2024-03-26T16:11:23+01:00
  • Halloween pompoen

Pompoen ‘Jack o’lantern’ (Halloween)

2024-06-10T11:39:35+02:00

De pompoen 'Jack o'lantern' is een middel grote, ronde pompoen met een prachtige dieporanje kleur. Deze pompoen word vaak gebruikt als dé Halloween pompoen. Door de pompoen uit te hollen en er met een scherp gekarteld mes een eng gezicht uit te snijden, tover je er in een handomdraai de perfecte lantaarn voor bij je voordeur van. Onmisbaar bij het jaarlijkse traditionele Halloween feest!

Pompoen ‘Jack o’lantern’ (Halloween)2024-06-10T11:39:35+02:00
  • Mini patty pan groen en geel

Mini patty pan

2023-04-04T16:28:46+02:00

Mini patty pan is te herkennen aan zijn opvallende platte vorm met geschulpte randen. Deze mini variant is lid van de komkommerfamilie en is een vrucht die als groente gebruikt wordt. Door de neutrale smaak is de mini patty pan een echte allemansvriend en door zijn unieke uiterlijk met vrolijke kleur een echte eyecatcher op je bord.

Mini patty pan2023-04-04T16:28:46+02:00
  • Kaffir lime leaves

Kaffir Lime Leaves

2024-06-10T13:04:34+02:00

Kaffir Lime Leaves zijn de bladeren van de... Je raadt het al... Kaffir limoen! Deze glanzende, donkergroene blaadjes groeien per bladpaar aan elkaar, met een groter en kleiner blad. De blaadjes worden vaak heel fijn gesneden verwerkt in gerechten of mee gestoofd en voor het eten verwijderd. 

Kaffir Lime Leaves2024-06-10T13:04:34+02:00
  • Poblano

Poblano

2022-08-23T08:49:00+02:00

Deze peper komt oorspronkelijk uit Mexico en heeft een heerlijke subtiel pittige smaak, waardoor hij goed te gebruiken is in allerlei gerechten. Het uiterlijk van de Poblano peper heeft wel iets weg van een minipaprika, maar dan pittig. De Poblano peper heeft zijn naam te danken aan het gebied waar ze oorspronkelijk vandaan komen, Puebla Mexico. In de Mexicaanse keuken is dit dan ook belangrijk ingrediënt voor de traditionele mole saus.

Poblano2022-08-23T08:49:00+02:00
  • Naga jolokia los

Naga Jolokia

2022-08-16T15:13:32+02:00

De Naga Jolokia, ook bekend als de Ghost pepper of Bhut Jolokia, scoort op de Scoville schaal als één van de heetste pepers ter wereld. De peper komt vermoedelijk uit Nagaland, een deelstaat van India, en is vernoemd naar een giftige slang uit de regio.

Naga Jolokia2022-08-16T15:13:32+02:00

Bleekselderij

2023-07-11T15:12:18+02:00

Bleekselderij zijn jonge, lichtgroene stengels, knapperig van structuur en lekker fris van smaak. Bleekselderij kan rauw gegeten worden, maar word ook veel in soep en saus gebruikt. Door bleekselderij te verwarmen word het zachter van smaak en structuur.

Bleekselderij2023-07-11T15:12:18+02:00
  • Cocktail avocado 2

Cocktail avocado

2023-02-09T12:29:57+01:00

De cocktail avocado is een minivariant van de gewone avocado en heeft net zulk romig vruchtvlees en nootachtige smaak. In tegenstelling tot gewone avocado's is de schil eetbaar en heeft hij geen pit en dat maakt deze cocktail avocado ideaal voor bijzondere hapjes! 

Cocktail avocado2023-02-09T12:29:57+01:00
  • gekookte zoete aardappel

Gestoomde zoete aardappel

2021-12-13T13:09:42+01:00

Deze gehalveerde, zoete aardappel is gestoomd en vacuüm verpakt, waardoor alle vitamines, voedingswaarden en smaak behouden blijven. Ze hoeven alleen nog even 2 minuten in de magnetron of 10 minuten in de oven. Handig toch?

Gestoomde zoete aardappel2021-12-13T13:09:42+01:00
  • Sharonfruit

Sharonfruit

2023-07-03T09:33:44+02:00

Sharonfruit is een vrolijke, oranje vrucht met zoet, sappig vruchtvlees en een vrij stevige schil. Het is een broertje van kakifruit, maar dan wat platter. Kakifruit kan je echter pas eten wanneer de vrucht lekker rijp is, maar daar hoef je bij sharonfruit niet op te wachten die zijn altijd lekker! Sharonfruit lijkt qua uiterlijk ook een beetje op oranje tomaat, maar dan met een smaak die iets weg heeft van een abrikoos of mango.

Sharonfruit2023-07-03T09:33:44+02:00
  • Snowball-meloen

Snowball meloen

2021-08-13T11:00:26+02:00

De Snowball meloen is een witte meloen met limegroene streepjes en stipjes. Hij heeft een heerlijke zoete, honing-achtige smaak met een hint van sappige peren en stevig, sneeuwwit vruchtvlees. 

Snowball meloen2021-08-13T11:00:26+02:00
  • Mini shanghai paksoi

Shanghai paksoi

2024-04-11T16:11:50+02:00

Shanghai paksoi is een Chinese bladgroente en is familie van de Chinese kool en kan zowel rauw als gekookt gebruikt worden. Ideaal voor Aziatische wokmaaltijden bijvoorbeeld met zalm en zoetzure saus.

Shanghai paksoi2024-04-11T16:11:50+02:00
  • Mispels

Mispels

2022-08-02T11:38:22+02:00

De mispel is de benaming voor zowel de vrucht als de houtachtige struik waaraan de mispel groeit. De takken van de struiken zijn vaak kronkelig en is in het Frans ook wel het ironische gezegde ontstaan: “zo rechts als een ouwe mispeltak”. De vrucht zit vol vitamine C en is ook goed voor de spijsvertering.

Mispels2022-08-02T11:38:22+02:00
  • Pitahaya-rood-rood

Rode pitahaya

2023-02-28T13:58:10+01:00

Deze prachtige, geschubde cactusvrucht is één van de gebroeders pitahaya; ook wel dragonfruit of drakenvrucht genoemd. De binnenkant van deze pitahaya bestaat uit knal roze-rood, lichtzoet en aromatisch vruchtvlees. De pitjes zorgen voor een lekkere, knapperige structuur.

Rode pitahaya2023-02-28T13:58:10+01:00
  • Pitahaya

Rood-witte pitahaya

2023-02-28T13:39:11+01:00

Deze prachtige, geschubde cactusvrucht is één van de gebroeders pitahaya; ook wel dragonfruit of drakenvrucht genoemd. De binnenkant van de pitahaya bestaat uit wit lichtzoet en aromatisch vruchtvlees. De pitjes zorgen voor een lekkere, knapperige structuur.

Rood-witte pitahaya2023-02-28T13:39:11+01:00

Mini paprika

2023-02-28T11:47:47+01:00

Deze schattige, kleine paprika’s zijn de kleinere versie van de bekende, grote variant. Ze zijn ook wat zoeter en net als gewone paprika's beschikbaar in groen, rood, oranje of geel!

Mini paprika2023-02-28T11:47:47+01:00
  • Little gem

Little Gem

2024-04-11T16:11:35+02:00

Little gems zijn hele mooie, kleine kropjes welke al helemaal klaar zijn voor gebruik en ze smaken een beetje zoet. Het leuke van Little Gem is dat je de kropjes ook kan grillen of stomen. Wanneer Little Gem gestoomd is lijkt de smaak een beetje op die van asperges.

Little Gem2024-04-11T16:11:35+02:00
  • Habanero Red

Habanero

2023-02-20T16:04:06+01:00

Deze pittige peper behoort tot de hetere pepers. Habanero’s zijn er in rood, geel en oranje en zijn vrij klein en compact. Ze lijken qua vorm wel een beetje op een minipaprika, maar het is niet handig om de twee te verwisselen ?

Habanero2023-02-20T16:04:06+01:00
  • Zoete-aardappelen

Zoete aardappel

2024-03-18T15:53:49+01:00

Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, is deze heerlijke, zoete knol geen ‘echte’ aardappel. Zoete aardappelen zijn er in velen kleuren en variëteiten. Zo bestaan paarse, witte, oranje en rode zoete aardappelen. Het is wereldwijd een populair en belangrijk gewas en ontzettend veelzijdig.

Zoete aardappel2024-03-18T15:53:49+01:00
  • Pastinaak

Pastinaak

2023-02-06T16:33:53+01:00

De pastinaak is een heerlijke, stevige wortel. De smaak van de pastinaak is ware delicatesse. Intens, aromatisch en zoet. De pastinaak heeft een smaak die nog het meest lijkt op een combinatie van venkel en wortel.

Pastinaak2023-02-06T16:33:53+01:00
  • suikerriet

Suikerriet

2024-06-10T13:03:52+02:00

Suikerriet is een heel bijzondere grassoort die niet voor niets suikerriet heet; vroeger kauwde men op de stelen om de suiker te proeven. Nederlandse ontdekkingsreizigers waren dan ook verbaasd toen ze in aanraking kwamen met dit riet en noemde het honing waar je geen bijen voor nodig hebt. Qua uiterlijk lijkt het een beetje op bamboe.

Suikerriet2024-06-10T13:03:52+02:00
  • Verse knoflook

Verse knoflook

2024-02-29T15:59:08+01:00

Naast de gedroogde variëteiten die soms al 2 jaar oud is, voordat hij op je snijplank beland, bestaat er natuurlijk ook een verse variant. De smaak is wat milder dan de gedroogde soort, wat fijn is als je de knoflook rauw in gerechten verwerkt.

Verse knoflook2024-02-29T15:59:08+01:00
  • Zoete ui

Zoete ui

2023-02-06T15:49:32+01:00

De zoete ui heeft een mooie, lichtgele schil. Zoals de naam al verklapt zijn deze uien heerlijk zoet en een stuk minder scherp dan andere uiensoorten. Door de milde smaak is hij heerlijk om rauw te eten.

Zoete ui2023-02-06T15:49:32+01:00
  • Serenade

Serenade peper

2024-02-20T15:34:44+01:00

Serenade pepers zijn smaakvolle, lichtzoete pepers met een sterke schil. Hij scoort niet zo heel hoog op de Scoville schaal, dus een echte allemansvriend.

Serenade peper2024-02-20T15:34:44+01:00

Choisam

2024-04-30T10:57:00+02:00

Deze groene bladgroente heeft een knapperige, frisse en sappige structuur. Deze chinese groente is verwant aan de paksoi, maar ietsje pittiger. De groente laat zich makkelijk bereiden.

Choisam2024-04-30T10:57:00+02:00
  • Kailan

Kailan

2024-04-11T16:06:13+02:00

Kailan staat ook wel bekend onder de naam Chinese broccoli. De bladeren zijn glanzend blauwgroen en de stengels zijn dik. De bloeiwijze en de smaak lijkt een beetje op broccoli maar dan wat sterker en bitterder.

Kailan2024-04-11T16:06:13+02:00

Wosun

2024-04-11T16:05:58+02:00

Wosun wordt ook wel stengelsla genoemd. Het blad van de stengelsla is stevig en een beetje bitter. De smaak van de stengels lijkt een beetje op bleekselderij of sla. De structuur is als die van een stevige komkommer zonder zaadjes en de kleur is prachtig doorschijnend groen.

Wosun2024-04-11T16:05:58+02:00
  • Mini Paksoi

Mini paksoi

2024-04-11T16:04:19+02:00

Mini paksoi is het kleine broertje van de gewone paksoi en heeft zachte, knapperige witte of stelen en donkergroene bladeren. De smaak is fris en vrij neutraal met een aangename bite. Mini paksoi staat en smaakt fantastisch Aziatische wokgerechten.

Mini paksoi2024-04-11T16:04:19+02:00
  • Truffel

Truffel

2024-05-02T11:49:09+02:00

De truffel is misschien wel het állerlekkerste wat de natuur ons te bieden heeft. Deze heerlijk delicatesse is bijzonder zeldzaam en staat bekend om zijn intense geur en smaak. De truffel kan niet gecultiveerd worden en groeit dus alleen in het wild op ondergrondse boomwortels waar een zogenaamde symbiose ontstaat: de perfecte omstandigheden voor het groeien van truffels.

Truffel2024-05-02T11:49:09+02:00
  • Pied de Mouton

Gele stekelzwam (Pied de Mouton/ Schapevoetje)

2024-05-02T11:51:48+02:00

Gele stekelzwam, ook wel bekend als Pied de Mouton (Schapevoetje), zijn wilde paddenstoelen met een vlezige hoed en vrij dikke steel. De paddenstoel heeft een natuurlijke vorm met aan de onderkant van de hoed zachte stekeltjes.

Gele stekelzwam (Pied de Mouton/ Schapevoetje)2024-05-02T11:51:48+02:00
  • Gekookte bieten

Gekookte bieten

2023-01-30T11:19:46+01:00

Bieten worden ook wel kroten genoemd zijn fris-zoet met de typerende aardse smaak. Er zijn van die dagen dat je wat minder tijd hebt en dan kan het schillen en koken van bieten best een tijdrovend klusje zijn. Gelukkig is daar een oplossing voor: kant en klaar gekookte bieten. Zo staat er binnen no-time een gezond gerecht op tafel!

Gekookte bieten2023-01-30T11:19:46+01:00
  • Jalapeño groen

Jalapeño

2023-01-24T13:43:53+01:00

De Jalapeño peper is een licht pittige peper, die erg populair is in met name de Mexicaanse keuken. De Jalapeño is een stevige en glanzende chilipeper. De meest voorkomende jalapeño’s zijn groen of rood, maar er bestaan ook gele, oranje, paarse en zwarte varianten.

Jalapeño2023-01-24T13:43:53+01:00
  • Rawit

Rawit peper

2024-06-04T10:54:05+02:00

Dit pepertje is dan misschien niet de grootste in zijn soort, maar het is zeker niet de mildste. Andere namen voor deze peper zijn Birds-Eye, Piri Piri of Thai Chili. Hij is beschikbaar in de kleuren rood en groen. In de Aziatische keuken wordt hij veel gebruikt als smaakmaker in talloze gerechten.

Rawit peper2024-06-04T10:54:05+02:00
  • Carolina reaper

Carolina Reaper®

2023-01-10T10:12:54+01:00

Deze extreem pittige peper is verkozen tot allerheetste peper ter wereld! Hij is goed te herkennen aan zijn dieprode kleur en gerimpelde huid. Maar pas op, want hij scoort tot wel 2.000.000 op de Scoville schaal, dus geen grapjes met deze peper…

Carolina Reaper®2023-01-10T10:12:54+01:00
  • Serrano

Serrano peper

2023-01-24T11:07:07+01:00

Serrano pepers kunnen rood, bruin of geel zijn. Maar de meest voorkomende soort is groene. Serranopepers zijn vergelijkbaar met Jalapeño pepers. Deze pepers zijn knapperig en redelijk scherp van smaak. Ze zijn beduidend heter dan de Jalapeño.

Serrano peper2023-01-24T11:07:07+01:00
  • Kabocha

Kabocha pompoen

2024-06-04T15:06:09+02:00

Wat ons betreft de lekkerste pompoen uit ons assortiment! De pompoen is van binnen diep oranje, en heeft een donkergroene schil met lichtgroene strepen. De smaak wordt vaak vergeleken met tamme kastanje maar dan zonder de structuur van tamme kastanje. De pompoen is lekker zoet en romig. 

Kabocha pompoen2024-06-04T15:06:09+02:00
  • Paksoi wit

Paksoi

2024-04-11T16:03:56+02:00

Deze Aziatische bladgroente heeft een lekker frisse, maar ook ietwat pittige smaak en een goede bite. Juist die bite maakt de groente zo geliefd en veelzijdig. Paksoi kan je wokken, koken of stoven, maar ook grillen op de barbecue.

Paksoi2024-04-11T16:03:56+02:00
  • Kousenband

Kousenband

2024-06-10T11:24:09+02:00

Deze bijzonder lange peul lijkt een beetje op een uitgerekte sperzieboon. De originele naam van kousenband is Vigna unguiculata wat ook wel ‘’anderhalve voet lang’’ betekend. Kousenband kan alleen maar zo lang worden als het groeit onder hele warme omstandigheden.

Kousenband2024-06-10T11:24:09+02:00
  • Flespompoen

Flespompoen

2024-06-10T11:39:18+02:00

De flespompoen smaakt heerlijk zoet en nootachtig. Van binnen is de pompoen prachtig oranje en er zitten maar weinig zaden in.

Flespompoen2024-06-10T11:39:18+02:00
  • Gekookte mais

Gekookte maïs

2023-01-09T16:35:07+01:00

Maïs bereiden kan nog wel eens een tijdrovend karweitje zijn. Een handige oplossing is de voorgekookte maïs. De voorgekookte maïs zijn per twee kolven vacuüm verpakt en zijn heerlijk zoet en makkelijk te bereiden!

Gekookte maïs2023-01-09T16:35:07+01:00
  • Karela 2

Karela

2024-06-10T11:38:03+02:00

Het uiterlijk van deze groente is net zo bijzonder als het aantal (bij)namen die hij heeft. De karela wordt ook wel sopropo, balsempeer, bittermeloen of paré genoemd. De groente heeft een bittere smaak en heeft iets weg van courgette.

Karela2024-06-10T11:38:03+02:00
  • mais

Suikermaïs

2023-01-09T16:24:45+01:00

Met zijn zoete korrels en talloze toepassingen is dit een fantastische groente. Maar wist je dat maïs eigenlijk helemaal geen groente is maar een graangewas? Suikermaïs is een lekkere, zoete variant van deze graansoort.

Suikermaïs2023-01-09T16:24:45+01:00
  • Okra

Okra

2024-01-16T15:34:27+01:00

Okra is een heerlijke, tropische groente. Het heeft een mooie, fris-groene kleur en een pittige smaak die perfect is om gerechten wat meer smaak te geven. Grappig feitje: Engelsen noemen okra ook wel ‘’ladies fingers’’, refererend naar de langgerekte vorm van deze groente.

Okra2024-01-16T15:34:27+01:00
  • Gele courgette

Gele courgette

2024-06-10T11:38:23+02:00

De gele courgette is een langwerpige groente met een prachtige gele schil. Het vruchtvlees is lichter en witter van kleur dan bij de groene variant maar smaakt hetzelfde.

Gele courgette2024-06-10T11:38:23+02:00
Ga naar de bovenkant