• Poblano

Poblano

2022-08-23T08:49:00+02:00

Deze peper komt oorspronkelijk uit Mexico en heeft een heerlijke subtiel pittige smaak, waardoor hij goed te gebruiken is in allerlei gerechten. Het uiterlijk van de Poblano peper heeft wel iets weg van een minipaprika, maar dan pittig. De Poblano peper heeft zijn naam te danken aan het gebied waar ze oorspronkelijk vandaan komen, Puebla Mexico. In de Mexicaanse keuken is dit dan ook belangrijk ingrediënt voor de traditionele mole saus.

Poblano2022-08-23T08:49:00+02:00
  • Naga jolokia los

Naga Jolokia

2022-08-16T15:13:32+02:00

De Naga Jolokia, ook bekend als de Ghost pepper of Bhut Jolokia, scoort op de Scoville schaal als één van de heetste pepers ter wereld. De peper komt vermoedelijk uit Nagaland, een deelstaat van India, en is vernoemd naar een giftige slang uit de regio.

Naga Jolokia2022-08-16T15:13:32+02:00
  • Cocktail avocado

Cocktail avocado

2022-07-12T13:13:50+02:00

De cocktail avocado is een minivariant van de gewone avocado en heeft net zulk romig vruchtvlees en nootachtige smaak. In tegenstelling tot gewone avocado's is de schil eetbaar en heeft hij geen pit en dat maakt deze cocktail avocado ideaal voor bijzondere hapjes! 

Cocktail avocado2022-07-12T13:13:50+02:00
  • gekookte zoete aardappel

Gestoomde zoete aardappel

2021-12-13T13:09:42+01:00

Deze gehalveerde, zoete aardappel is gestoomd en vacuüm verpakt, waardoor alle vitamines, voedingswaarden en smaak behouden blijven. Ze hoeven alleen nog even 2 minuten in de magnetron of 10 minuten in de oven. Handig toch?

Gestoomde zoete aardappel2021-12-13T13:09:42+01:00
  • Sharonfruit

Sharonfruit

2022-08-23T08:36:58+02:00

Sharonfruit is een vrolijke, oranje vrucht met zoet, sappig vruchtvlees en een vrij stevige schil. Het is een broertje van kakifruit, maar dan wat platter. Kakifruit kan je echter pas eten wanneer de vrucht lekker rijp is, maar daar hoef je bij sharonfruit niet op te wachten die zijn altijd lekker! Sharonfruit lijkt qua uiterlijk ook een beetje op oranje tomaat, maar dan met een smaak die iets weg heeft van een abrikoos of mango.

Sharonfruit2022-08-23T08:36:58+02:00
  • Snowball-meloen

Snowball meloen

2021-08-13T11:00:26+02:00

De Snowball meloen is een witte meloen met limegroene streepjes en stipjes. Hij heeft een heerlijke zoete, honing-achtige smaak met een hint van sappige peren en stevig, sneeuwwit vruchtvlees. 

Snowball meloen2021-08-13T11:00:26+02:00
  • Yuzu

Yuzu

2022-06-01T08:52:50+02:00

De yuzu is een citrus met schil die een aromatische smaak bevat en daarmee mooie accenten geeft aan gerechten. In vergelijking tot de citroen is de yuzu minder scherp. Ook wordt de Yuzu in de Aziatische cultuur gebruikt om mee te badderen. De schil geeft dan een zalig aroma af en kan ervoor zorgen dat je het warmer krijgt, minder verkouden wordt of de geest ontspant. Dit wordt yuzuyu genoemd.

Yuzu2022-06-01T08:52:50+02:00
  • Mini shanghai paksoi

Shanghai paksoi

2022-06-14T10:55:54+02:00

Shanghai paksoi is een Chinese bladgroente en is familie van de Chinese kool en kan zowel rauw als gekookt gebruikt worden. Ideaal voor Aziatische wokmaaltijden bijvoorbeeld met zalm en zoetzure saus.

Shanghai paksoi2022-06-14T10:55:54+02:00
  • Mispels

Mispels

2022-08-02T11:38:22+02:00

De mispel is de benaming voor zowel de vrucht als de houtachtige struik waaraan de mispel groeit. De takken van de struiken zijn vaak kronkelig en is in het Frans ook wel het ironische gezegde ontstaan: “zo rechts als een ouwe mispeltak”. De vrucht zit vol vitamine C en is ook goed voor de spijsvertering.

Mispels2022-08-02T11:38:22+02:00
  • Pitahaya

Rood-witte pitahaya

2021-09-30T07:49:21+02:00

Deze prachtige, geschubde cactusvrucht is één van de gebroeders pitahaya; ook wel dragonfruit of drakenvrucht genoemd. De binnenkant van de pitahaya bestaat uit wit lichtzoet en aromatisch vruchtvlees. De pitjes zorgen voor een lekkere, knapperige structuur.

Rood-witte pitahaya2021-09-30T07:49:21+02:00

Mini paprika

2021-04-01T10:10:38+02:00

Deze schattige, kleine paprika’s zijn de kleinere versie van de bekende, grote variant. Ze zijn ook wat zoeter en net als gewone paprika's beschikbaar in groen, rood, oranje of geel!

Mini paprika2021-04-01T10:10:38+02:00
  • Habanero Red

Habanero

2022-08-18T15:54:19+02:00

Deze pittige peper behoort tot de hetere pepers. Habanero’s zijn er in rood, geel en oranje en zijn vrij klein en compact. Ze lijken qua vorm wel een beetje op een minipaprika, maar het is niet handig om de twee te verwisselen ?

Habanero2022-08-18T15:54:19+02:00
  • Pastinaak

Pastinaak

2021-09-21T09:54:55+02:00

De pastinaak is een heerlijke, stevige wortel. De smaak van de pastinaak is ware delicatesse. Intens, aromatisch en zoet. De pastinaak heeft een smaak die nog het meest lijkt op een combinatie van venkel en wortel.

Pastinaak2021-09-21T09:54:55+02:00
  • Verse knoflook

Verse knoflook

2022-06-13T11:14:54+02:00

Naast de gedroogde variëteiten die soms al 2 jaar oud is, voordat hij op je snijplank beland, bestaat er natuurlijk ook een verse variant. De smaak is wat milder dan de gedroogde soort, wat fijn is als je de knoflook rauw in gerechten verwerkt.

Verse knoflook2022-06-13T11:14:54+02:00
  • Zoete ui

Zoete ui

2022-06-28T10:56:00+02:00

De zoete ui heeft een mooie, lichtgele schil. Zoals de naam al verklapt zijn deze uien heerlijk zoet en een stuk minder scherp dan andere uiensoorten. Door de milde smaak is hij heerlijk om rauw te eten.

Zoete ui2022-06-28T10:56:00+02:00
  • No picture yet

Serenade peper

2022-06-14T09:40:42+02:00

Serenade pepers zijn smaakvolle, lichtzoete pepers met een sterke schil. Hij scoort niet zo heel hoog op de Scoville schaal, dus een echte allemansvriend.

Serenade peper2022-06-14T09:40:42+02:00
  • Choisam

Choisam

2022-06-14T10:57:35+02:00

Deze groene bladgroente heeft een knapperige, frisse en sappige structuur. Deze chinese groente is verwant aan de paksoi, maar ietsje pittiger. De groente laat zich makkelijk bereiden.

Choisam2022-06-14T10:57:35+02:00
  • Kailan

Kailan

2022-06-14T10:57:54+02:00

Kailan staat ook wel bekend onder de naam Chinese broccoli. De bladeren zijn glanzend blauwgroen en de stengels zijn dik. De bloeiwijze en de smaak lijkt een beetje op broccoli maar dan wat sterker en bitterder.

Kailan2022-06-14T10:57:54+02:00

Wosun

2022-06-14T10:58:05+02:00

Wosun wordt ook wel stengelsla genoemd. Het blad van de stengelsla is stevig en een beetje bitter. De smaak van de stengels lijkt een beetje op bleekselderij of sla. De structuur is als die van een stevige komkommer zonder zaadjes en de kleur is prachtig doorschijnend groen.

Wosun2022-06-14T10:58:05+02:00
  • Mini Paksoi

Mini paksoi

2022-06-14T10:58:33+02:00

Mini paksoi is het kleine broertje van de gewone paksoi en heeft zachte, knapperige witte of stelen en donkergroene bladeren. De smaak is fris en vrij neutraal met een aangename bite. Mini paksoi staat en smaakt fantastisch Aziatische wokgerechten.

Mini paksoi2022-06-14T10:58:33+02:00
  • shiitake

shiitake

2021-04-01T07:25:11+02:00

Deze Japanse paddenstoel groeide tot voor kort alleen nog maar op omgevallen boomstronken in de bossen van Japan, maar tegenwoordig zijn ze gecultiveerd. De Shiitake is een heerlijke paddenstoel met een dunne stam en platte kop. De smaak is erg rijk, je kunt er vleugjes kastanje en knoflook in terug proeven. En de textuur is romig en vlezig.

shiitake2021-04-01T07:25:11+02:00
  • Truffel

Truffel

2021-04-01T07:12:01+02:00

De truffel is misschien wel het állerlekkerste wat de natuur ons te bieden heeft. Deze heerlijk delicatesse is bijzonder zeldzaam en staat bekend om zijn intense geur en smaak. De truffel kan niet gecultiveerd worden en groeit dus alleen in het wild op ondergrondse boomwortels waar een zogenaamde symbiose ontstaat: de perfecte omstandigheden voor het groeien van truffels.

Truffel2021-04-01T07:12:01+02:00
  • Pied de Mouton

Pied de Mouton

2021-04-01T07:10:54+02:00

Pied de Mouton ook wel bekend als schapenvoetjes zijn wilde paddenstoelen met een vlezige hoed en vrij dikke steel. De paddenstoel heeft een natuurlijke vorm met aan de onderkant van de hoed zachte stekeltjes.

Pied de Mouton2021-04-01T07:10:54+02:00
  • Gekookte bieten

Gekookte bieten

2021-04-01T06:59:38+02:00

Bieten worden ook wel kroten genoemd zijn fris-zoet met de typerende aardse smaak. Er zijn van die dagen dat je wat minder tijd hebt en dan kan het schillen en koken van bieten best een tijdrovend klusje zijn. Gelukkig is daar een oplossing voor: kant en klaar gekookte bieten. Zo staat er binnen no-time een gezond gerecht op tafel!

Gekookte bieten2021-04-01T06:59:38+02:00
  • Jalapeño groen

Jalapeño

2022-06-27T16:34:23+02:00

De Jalapeño peper is een licht pittige peper, die erg populair is in met name de Mexicaanse keuken. De Jalapeño is een stevige en glanzende chilipeper. De meest voorkomende jalapeño’s zijn groen of rood, maar er bestaan ook gele, oranje, paarse en zwarte varianten.

Jalapeño2022-06-27T16:34:23+02:00
  • Rawit

Rawit peper

2022-06-14T09:40:25+02:00

Dit pepertje is dan misschien niet de grootste in zijn soort, maar het is zeker niet de mildste. Andere namen voor deze peper zijn Birds-Eye, Piri Piri of Thai Chili. Hij is beschikbaar in de kleuren rood en groen. In de Aziatische keuken wordt hij veel gebruikt als smaakmaker in talloze gerechten.

Rawit peper2022-06-14T09:40:25+02:00
  • Scotch bonnet

Scotch Bonnet

2022-06-14T09:40:30+02:00

Scotch Bonnet pepers zijn verwant aan de Habanero peper en zijn behoorlijk pittig. De vorm heeft wel wat weg van van een Schots hoedje, vandaar de naam Scotch Bonnet. Scotch Bonnet is verkrijgbaar in geel en rood.

Scotch Bonnet2022-06-14T09:40:30+02:00
  • Carolina reaper

Carolina Reaper®

2022-06-23T12:26:29+02:00

Deze extreem pittige peper is verkozen tot allerheetste peper ter wereld! Hij is goed te herkennen aan zijn dieprode kleur en gerimpelde huid. Maar pas op, want hij scoort tot wel 2.000.000 op de Scoville schaal, dus geen grapjes met deze peper…

Carolina Reaper®2022-06-23T12:26:29+02:00
  • Serrano

Serrano peper

2022-06-14T09:42:28+02:00

Serrano pepers kunnen rood, bruin of geel zijn. Maar de meest voorkomende soort is groene. Serranopepers zijn vergelijkbaar met Jalapeño pepers. Deze pepers zijn knapperig en redelijk scherp van smaak. Ze zijn beduidend heter dan de Jalapeño.

Serrano peper2022-06-14T09:42:28+02:00
  • Kabocha

Kabocha pompoen

2022-10-03T08:56:28+02:00

Wat ons betreft de lekkerste pompoen uit ons assortiment! De pompoen is van binnen diep oranje, en heeft een donkergroene schil met lichtgroene strepen. De smaak wordt vaak vergeleken met tamme kastanje maar dan zonder de nare structuur van tamme kastanje. De pompoen is lekker zoet en romig. 

Kabocha pompoen2022-10-03T08:56:28+02:00
  • Paksoi wit

Paksoi

2022-08-18T14:15:16+02:00

Deze Aziatische bladgroente heeft een lekker frisse, maar ook ietwat pittige smaak en een goede bite. Juist die bite maakt de groente zo geliefd en veelzijdig. Paksoi kan je wokken, koken of stoven, maar ook grillen op de barbecue.

Paksoi2022-08-18T14:15:16+02:00
  • kouseband

Kousenband

2021-03-31T15:52:29+02:00

Deze bijzonder lange peul lijkt een beetje op een uitgerekte sperzieboon. De originele naam van kousenband is Vigna unguiculata wat ook wel ‘’anderhalve voet lang’’ betekend. Kousenband kan alleen maar zo lang worden als het groeit onder hele warme omstandigheden.

Kousenband2021-03-31T15:52:29+02:00
  • Flespompoen

Flespompoen

2022-10-28T09:57:29+02:00

De flespompoen smaakt heerlijk zoet en nootachtig. Van binnen is de pompoen prachtig oranje en er zitten maar weinig zaden in.

Flespompoen2022-10-28T09:57:29+02:00
  • Gekookte mais

Gekookte maïs

2022-11-21T14:39:35+01:00

Maïs bereiden kan nog wel eens een tijdrovend karweitje zijn. Een handige oplossing is de voorgekookte maïs. De voorgekookte maïs zijn per twee kolven vacuüm verpakt en zijn heerlijk zoet en makkelijk te bereiden!

Gekookte maïs2022-11-21T14:39:35+01:00
  • Karela 2

Karela

2022-06-13T07:30:53+02:00

Het uiterlijk van deze groente is net zo bijzonder als het aantal (bij)namen die hij heeft. De karela wordt ook wel sopropo, balsempeer, bittermeloen of paré genoemd. De groente heeft een bittere smaak en heeft iets weg van courgette.

Karela2022-06-13T07:30:53+02:00
  • mais

Suikermaïs

2022-11-21T14:40:52+01:00

Met zijn zoete korrels en talloze toepassingen is dit een fantastische groente. Maar wist je dat maïs eigenlijk helemaal geen groente is maar een graangewas? Suikermaïs is een lekkere, zoete variant van deze graansoort.

Suikermaïs2022-11-21T14:40:52+01:00
  • Okra

Okra

2021-03-31T15:34:41+02:00

Okra is een heerlijke, tropische groente. Het heeft een mooie, fris-groene kleur en een pittige smaak die perfect is om gerechten wat meer smaak te geven. Grappig feitje: Engelsen noemen okra ook wel ‘’ladies fingers’’, refererend naar de langgerekte vorm van deze groente.

Okra2021-03-31T15:34:41+02:00
  • Callico artisjok

Calico artisjok

2021-03-31T15:31:07+02:00

Deze heerlijke, eetbare bloemknoppen zijn een ware delicatesse! Een groente die typisch is voor de Mediterraanse keuken met zijn uitzonderlijk zachte en licht bittere smaak. Artisjokken hebben een gebruiksaanwijzing, maar ze zijn de moeite absoluut waard! De Calico artisjok is groter en ronder dan de normale artisjok.

Calico artisjok2021-03-31T15:31:07+02:00
  • Choco sinaasappel

Choco sinaasappel

2021-09-23T10:36:54+02:00

Een choco sinaasappel? Jazeker… Maar verwacht geen chocoladesmaak. Deze bijzondere en lekkere sinaasappel dankt zijn naam aan zijn kleur. De schil van deze sinaasappel is bruiner dan een normale sinaasappel. Het is een heerlijke navelsinaasappel die erg zoet van smaak is en heerlijk sappig.

Choco sinaasappel2021-09-23T10:36:54+02:00
  • Grapefruit

Grapefruit

2021-09-23T10:37:07+02:00

Grapefruit is een kruising tussen een pompelmoes en een sinaasappel. Voor wie een bittertje wel kan waarderen, is de grapefruit een heerlijk stuk fruit. De citrusvrucht heeft een geel- tot oranjekleurige schil met een roze blosje en het vruchtvlees is rood roze- of wit kleurig.

Grapefruit2021-09-23T10:37:07+02:00
  • kumquats

Kumquat

2021-09-23T11:30:35+02:00

Kumquats zijn kleine citrusvruchtjes die met schil en al gegeten kunnen worden. De smaak van de schil is zoet, een tikkie bitter en is heerlijk in combinatie met het zure vruchtvlees. Snijd ze in plakjes voor in een salade of eet ze zó op als gezonde snack.

Kumquat2021-09-23T11:30:35+02:00
  • Kaki

Kaki

2021-03-31T14:51:09+02:00

De kaki is een vrolijke, oranje vrucht met zoet, sappig vruchtvlees en een vrij stevige schil. Kaki’s lijken qua uiterlijk wel een beetje op oranje tomaten maar dan met een smaak die iets weg heeft van een abrikoos of mango.

Kaki2021-03-31T14:51:09+02:00
  • Papaya

Papaja

2022-10-18T15:34:21+02:00

Een papaja is de vrucht van een meloenboom en wordt daarom ook wel boommeloen genoemd. Zoals zijn bijnaam al doet vermoeden, smaakt hij dus een beetje naar meloen. Het vruchtvlees is oranje en binnenin bevinden zich zwarte oneetbare, ronde pitjes. 

Papaja2022-10-18T15:34:21+02:00
  • Cherimoya

Cherimoya

2021-03-31T14:35:17+02:00

Aardbeien met slagroom…ananas…banaan…framboos…? De beschrijvingen van de smaakvolle cherimoya lopen nogal uiteen. Maar

Cherimoya2021-03-31T14:35:17+02:00
  • Buddha hand

Buddha Hand

2021-09-23T11:30:49+02:00

Buddha hand, of ook wel genoemd Buddha fingers, is een bijzondere naam voor een bijzonder ogende vrucht. Een soort citroen ‘gone wild’. Het heeft een zoet, citroenachtig aroma en geen sap of pulp. Het mild smakende witte gedeelte van de Buddha hand is in tegenstelling tot de meeste citrusvruchten niet bitter.

Buddha Hand2021-09-23T11:30:49+02:00
  • Tomatillo

Tomatillo

2021-03-31T14:26:43+02:00

De tomatillo wordt ook wel Mexicaanse aardkers genoemd. De tomatillo lijkt erg op de physalis. De ronde, grote bes wordt omhuld door een gedroogde, strogele, papierachtige kelk.

Tomatillo2021-03-31T14:26:43+02:00
  • Avocado

Avocado

2021-03-31T14:11:29+02:00

De immens populaire avocado is met zijn romige vruchtvlees en licht nootachtige smaak een echte allemansvriend.

Avocado2021-03-31T14:11:29+02:00
Ga naar de bovenkant