Mini paprika
Wanja Engbersen2023-02-28T11:47:47+01:00Deze schattige, kleine paprika’s zijn de kleinere versie van de bekende, grote variant. Ze zijn ook wat zoeter en net als gewone paprika's beschikbaar in groen, rood, oranje of geel!
Deze schattige, kleine paprika’s zijn de kleinere versie van de bekende, grote variant. Ze zijn ook wat zoeter en net als gewone paprika's beschikbaar in groen, rood, oranje of geel!
Tahu staat bekend als vleesvervanger. Het heeft een hoog eiwitgehalte en ook het vetgehalte is erg laag. De kleur van tahu is wit en de smaak kan worden omschreven als neutraal. Juist hierom is hij zo populair als vleesvervanger: tahu neemt namelijk makkelijk smaak op. Tahu is gemaakt van sojamelk.
Na lang zoeken, experimenteren, proeven en testen is hier dan eindelijk de ideale keukentomaat: JOYN®. Een tomaat met een volle smaak, een stevige structuur en heerlijke balans van zoet en zuur. Zodra je een JOYN® tomaat in je handen hebt, ruik je het en proef je het: deze trostomaat haalt het beste naar boven in al je recepten.
Deze pittige peper behoort tot de hetere pepers. Habanero’s zijn er in rood, geel en oranje en zijn vrij klein en compact. Ze lijken qua vorm wel een beetje op een minipaprika, maar het is niet handig om de twee te verwisselen ?
Zee rozemarijn is het zilte broertje van het welbekende keukenkruid. Naast het uiterlijk, lijkt ook de smaak op die van gewone rozemarijn. Zee rozemarijn groeit niet in het water, maar langs de kust, waardoor het zijn kenmerkende, zoute smaak krijgt.
Deze ‘’vergeten groente’’ is zwart van buiten en prachtig helder wit van binnen. De smaak van rammenas is vergelijkbaar met die van een radijs, maar dan milder en een beetje mosterdachtig. Rammenas is één van de oudste cultuur gewassen.
De witpunt radijs is een ovaalvormige, knapperige en pittige wortel. De smaak is peperachtig en de structuur is stevig en sappig. De radijs heet witpunt doordat de wortel van rood-roze naar wit overloopt.
De peterseliewortel is een peterseliesoort met een dikke, eetbare wortel en is een zogenaamd knolgewas. Peterselie staat natuurlijk bekend als keukenkruid, maar deze wordt alleen maar gekweekt om de grote, witte wortel en niet voor het blad. De smaak doet een beetje denken aan die van een pastinaak. Peterseliewortel is een typische ‘vergeten groente’ en dat terwijl hij erg lekker is.
Wanneer je deze langwerpige radijsjes ziet, is het niet zo vreemd dat de naam van deze groente ‘ijspegels’ is. Deze radijssoort lijkt op een kleine variant van de rettich. IJspegels smaken iets zachter dan radijs en ook het loof is eetbaar.
De Vitelotte aardappel is een prachtige, Franse variëteit. De smaak is zoet en nootachtig.
Naast de normale witte bloemkool bestaan er ook gekleurde soorten zoals de paarse, oranje en groene bloemkool. Groene bloemkool is een prachtige variëteit die je zintuigen doet prikkelen! De groene bloemkool is wat sterker van smaak.
Deze heerlijke koolsoort is afkomstig uit Toscane. De bladeren van de Cavolo Nero zijn smal, ribbelig en prachtig diepgroen. De smaak van deze groente is te vergelijken met die van boerenkool maar dan wat zoeter.
De pastinaak is een heerlijke, stevige wortel. De smaak van de pastinaak is ware delicatesse. Intens, aromatisch en zoet. De pastinaak heeft een smaak die nog het meest lijkt op een combinatie van venkel en wortel.
Dit is zeker geen doorsnee aardappel. De Chérie aardappel is vrij klein van stuk maar rijk van smaak.
De Agata aardappel zijn mooie geelkleurige, vastkokend aardappels met een aangename rijke smaak en een romig tintje.
Een opvallende verschijning, deze mooie Miss Blush aardappelen. De roze ‘blush’ maakt deze aardappelen een prachtig plaatje.
Wist je dat wortelen in allerlei kleuren bestaan? Naast de welbekende oranje soort, bestaan er ook witte, paarse, zwarte, rode en gele wortelen. Deze vrolijke wortelen zorgen voor een kleurrijk feestje op je bord!
Naast de gedroogde variëteiten die soms al 2 jaar oud is, voordat hij op je snijplank beland, bestaat er natuurlijk ook een verse variant. De smaak is wat milder dan de gedroogde soort, wat fijn is als je de knoflook rauw in gerechten verwerkt.
De zilver ui is een piepkleine uiensoort die vaak niet groter wordt dan 1 tot 1.5 centimeter. In Nederland kom je ze vaak tegen in zuur. Deze kleine uitjes zijn geschikt om zelf in te leggen of te verwerken in een stoofgerecht
Serenade pepers zijn smaakvolle, lichtzoete pepers met een sterke schil. Hij scoort niet zo heel hoog op de Scoville schaal, dus een echte allemansvriend.
Deze groene bladgroente heeft een knapperige, frisse en sappige structuur. Deze chinese groente is verwant aan de paksoi, maar ietsje pittiger. De groente laat zich makkelijk bereiden.
Kailan staat ook wel bekend onder de naam Chinese broccoli. De bladeren zijn glanzend blauwgroen en de stengels zijn dik. De bloeiwijze en de smaak lijkt een beetje op broccoli maar dan wat sterker en bitterder.
Mini paksoi is het kleine broertje van de gewone paksoi en heeft zachte, knapperige witte of stelen en donkergroene bladeren. De smaak is fris en vrij neutraal met een aangename bite. Mini paksoi staat en smaakt fantastisch Aziatische wokgerechten.
Kai choi wordt ook wel mosterdkool genoemd. Het is een soort binnen de Aziatische mosterdkool familie. Kai choi lijkt qua uiterlijk een beetje op ijsbergsla. De bladeren zijn alleen een stuk stugger en de stelen zijn wat dikker. De smaak is licht peperig en een beetje bitter.
De roze oesterzwam is een prachtige paddenstoel. De smaak is net als zijn gele soortgenoot een beetje zoet en nootachtig. Daarnaast is het vruchtvlees erg sappig. De oesterzwam heeft een klein steeltje met een platte hoed die lijkt op die van een oester.
De Portobello is een heerlijke, grote kastanjechampignon. De Portobello heeft een doorsnee van wel 12 cm! Door zijn afmeting is de Portobello heel geschikt om te vullen. Vul deze joekel van een paddenstoel bijvoorbeeld met ei, bonen of noten en gratineer met wat geraspte kaas. Een fijne vleesvervanger!
Bieten worden ook wel kroten genoemd zijn fris-zoet met de typerende aardse smaak. Bieten komen in twee variëteiten voor: zomerbieten en winterbieten. Zomerbieten zijn kleiner van stuk dan winterbieten. Bieten zijn er in een aantal prachtige kleuren zoals rood, wit, geel, en chioggia (wit met roze kringen).
De Jalapeño peper is een licht pittige peper, die erg populair is in met name de Mexicaanse keuken. De Jalapeño is een stevige en glanzende chilipeper. De meest voorkomende jalapeño’s zijn groen of rood, maar er bestaan ook gele, oranje, paarse en zwarte varianten.
Aardperen worden ook wel Jeruzalem artisjokken of topinambur genoemd. Ze staan bekend om hun zoete en nootachtige smaak die doet denken aan de smaak van een artisjok en zelfs oesters! Aardperen zijn een heerlijke vervanger voor aardappelen.
Deze extreem pittige peper is verkozen tot allerheetste peper ter wereld! Hij is goed te herkennen aan zijn dieprode kleur en gerimpelde huid. Maar pas op, want hij scoort tot wel 2.000.000 op de Scoville schaal, dus geen grapjes met deze peper…
Serrano pepers kunnen rood, bruin of geel zijn. Maar de meest voorkomende soort is groene. Serranopepers zijn vergelijkbaar met Jalapeño pepers. Deze pepers zijn knapperig en redelijk scherp van smaak. Ze zijn beduidend heter dan de Jalapeño.
Wat ons betreft de lekkerste pompoen uit ons assortiment! De pompoen is van binnen diep oranje, en heeft een donkergroene schil met lichtgroene strepen. De smaak wordt vaak vergeleken met tamme kastanje maar dan zonder de structuur van tamme kastanje. De pompoen is lekker zoet en romig.
Deze vrij kleine, van oorsprong Japanse pompoensoort, heeft zowel eetbaar vruchtvlees als een eetbare schil. De smaak zou je kunnen omschrijven als mild, zacht, vol, nootachtig en zoet. Door zijn kleine formaat is hij erg gewild.
Deze Aziatische bladgroente heeft een lekker frisse, maar ook ietwat pittige smaak en een goede bite. Juist die bite maakt de groente zo geliefd en veelzijdig. Paksoi kan je wokken, koken of stoven, maar ook grillen op de barbecue.
Deze bijzondere champignon smaakt echt naar anijs, wat meteen de naam verklaart! De anijschampignon is een vrij grote witte champignon met vruchtvlees dat stevig van structuur is.
De naam zegt het eigenlijk al: een uit de kluiten gewassen aardappel die ideaal is om lekker te grillen. Wikkel hem in aluminiumfolie en gooi op de barbecue. Door het formaat hoef je je geen zorgen te maken dat iemand tekort komt, ideaal voor zomerse barbecue met vrienden dus!
Met zijn unieke en zachte smaak, zachte en smeuïge textuur en levendige kleuren, is zwarte knoflook inspirerend en brengt het een nieuwe smaak op tafel. Deze zwarte smaakmaker brengt subtiele hints van soja, balsamico en rozijnen vermengd met de pittige smaak van knoflook; een heerlijke delicatesse!
IJskruidsla is een slasoort welke afkomstig is uit Frankrijk. IJskruidsla brengt een fijne licht zilte smaak met zich mee. Deze bijzondere sla dankt zijn naam aan de glinsterende blaasjes op de stengels en op de bladeren. Deze blaasjes lijken net bevroren druppeltjes; prachtig toch?
Naast de normale witte bloemkool bestaan er ook gekleurde soorten zoals de paarse, oranje en groene bloemkool. Paarse bloemkool is een prachtige variëteit die je zintuigen doet prikkelen! De smaak is milder, zoeter en romiger dan zijn witte dubbelganger.
Naast de normale witte bloemkool bestaan er ook gekleurde soorten zoals de paarse, oranje en groene bloemkool. Oranje bloemkool is een prachtige variëteit die je zintuigen doet prikkelen! De oranje kleur heeft alles te maken met de aanwezigheid van caroteen in de grond. Het ras heeft een diepe oranje kleur en de roosjes zijn iets zachter van smaak.
Deze groente heeft niet voor niets de bijnaam ‘het witte goud’. Asperges zijn de jonge scheuten van de asperge plant en zijn lichtglanzend, roomwit van kleur. De witte asperge dankt zijn kleur aan het feit dat hij in het donker wordt geteeld. Hierdoor kan de plant geen groenkeuring ontwikkelen en zo ontstaat de geliefde, roomwitte asperge.
Flower Sprouts® zijn een kruising tussen boerenkool en spruiten. Ze hebben de nootachtige smaak van boerenkool en een klein bittertje van spruiten, een heerlijke combinatie! Deze groentjes zien er ook nog eens fantastisch uit met hun groen-paarse kleur.
De gele courgette is een langwerpige groente met een prachtige gele schil. Het vruchtvlees is lichter en witter van kleur dan bij de groene variant maar smaakt hetzelfde.
De karmozijn stoofpeer is een kruising tussen conference, het bloed peertje, en de kreeft peer. Deze dikbuikige stoofpeer is erg bijzonder door de prachtige rood-roze blos in het vruchtvlees. Leuk aan deze stoofpeer is dat hij ook zo uit de hand te eten is. De smaak kan je het best omschrijven als licht-zoet en een beetje zuur.
Je gaat er spontaan van watertanden als je ze ziet liggen: de dieprode tomaten die samen aan hun mooie. groene tros hangen. Honingtomaten® zijn een heerlijke delicatesse, een unieke groentesnack met een uitzonderlijk zoete smaak.
Deze romantische appel is niet alleen van buiten rood, maar ook van binnen! Het kweekproces is gebaseerd op appels die van nature roder vruchtvlees hebben. Puur natuur dus!
De tomatillo wordt ook wel Mexicaanse aardkers genoemd. De tomatillo lijkt erg op de physalis. De ronde, grote bes wordt omhuld door een gedroogde, strogele, papierachtige kelk.
De aardappel is lang en onregelmatig van vorm en hierdoor wat lastiger om te schillen, maar de smaak maakt dat helemaal goed!
T. +31 174-535353
exotics@bud.nl
Bud Holland
Transportweg 67
2676 LM Maasdijk
The Netherlands
T. +31 174-535353
exotics@bud.nl
Bud Holland
Transportweg 67
2676 LM Maasdijk
The Netherlands
Privacyverklaring • Terms of use • Leveringsvoorwaarden • © 2021 Website: ZIJ & BLIJ