Papadums met zalm, edamame & wasabimayo

Volgende week is het Pasen. Bij een goede paasbrunch of diner kan natuurlijk geen gerookte zalm ontbreken! Dit Aziatische gerechtje maakt de paasbrunch net even wat exotischer! Maar ook op de vrijdagmiddagborrel doet dit hapje het goed!

De zalm wordt vergezeld door wasabi-mayonaise gemaakt van verse wasabi. De kans is groot  dat je nog nooit echte wasabi gegeten. Als je nog nooit iemand het aan je tafel hebt zien raspen in een restaurant, dan is het waarschijnlijk imitiatie wasabi geweest. Imitatie Wasabi is niet gemaakt van een wasabi-wortel, maar van zijn goedkopere broer; mierikswortel, vergezeld door talrijke additieven. Verse wasabi-wortels zijn het antwoord! Wasabi die alleen in stromend bronwater kan worden gekweekt. Wasabi die barst van de umami-smaak. De echte wasabi!

Lees meer

Kleurige zoete aardappel crostini

Er gaat niets boven knapperige zoete aardappelfrietjes of zoete aardappelblokjes in een salade. Maar er zijn nog zoveel meer leuke gerechtjes te verzinnen met deze zoete aardappel, die stiekem helemaal geen aardappel is, maar een knol!

In de supermarkt is vooral de bruine variant met oranje binnenkant te vinden. Maar zoals met veel producten, zijn er nog veel meer kleuren te ontdekken! In dit recept gebruiken wij de zoete aardappel als een toastje. En niet alleen de oranje variant wordt gebruikt, maar ook de paarse- en witvlezige zoete aardappel stelen de show tijdens de vrijdagmiddagborrel van deze week!

Lees meer

Thaise Sereh kip-spiesjes

Citroengras, ook bekend als sereh, is een gras dat groeit in tropische klimaten. Het is vooral populair in de Thaise en Vietnamese keuken, waar het een veelgebruikt ingrediënt is in soepen, vlees en visgerechten. In deze borrelsnack biedt de sereh een heerlijke citrussmaak. Maar zorg ervoor dat je de sereh stengel zelf niet eet, het is puur voor de show en smaak in dit recept. :-)

En samen met de aromatische Kaffir-limoenblaadjes, gember en Calamansi-saus, is dit gerecht een absolute topper op de vrijdagmiddagborrel!

Lees meer

Importeren

BUD Holland importeert enorme volumes aan producten. Toch worden alle orders precies volgens afspraak geleverd. In de juiste hoeveelheden en in de gewenste verpakking!

Contact

Bud Holland
Transportweg 67 - 2676 LM Maasdijk
The Netherlands

T 0174-535353
exotics@bud.nl