Ons assortiment inspireert vele professionele chefs en hobbykoks. Zij geven onze producten een podium. Ook hopen wij met onze recepten jou ook te kunnen inspireren tot het koken met exotische groente en fruit. De recepten geven letterlijk een kijkje in onze keuken en wij wensen jou hierbij dan ook alvast veel kookplezier. Bon appetit!
Tardivo Insalata
Een salade met een twist! Hartig door de blauwe kaas, fris door de sinaasappel, knapperig door de granaatappelpitjes, pangrattato en Treviso Tardivo en verrassend door de dragon. De prachtige vorm van de Treviso Tardivo bladeren en de combinatie van kleuren maken het tot een artistiek geheel. Een verfijnde salade met een unieke mix van smaken, perfect in balans!
Sangria Winterglow
Sangria Winterglow; een heerlijke sangria bomvol exotische smaken gecombineerd met kaneelstokjes voor een winterse sfeer. Perfect voor koude winteravonden en gezellige feestavonden!
Gegrilde okra
Deze gegrilde okraspiesjes met limoenzout en misosaus zijn een smaakvolle traktatie die je moet proeven! De verfijnde smaken zijn perfect in balans en zorgen samen voor een heerlijke smaakexplosie. Ideaal als zomerse snack, bijgerecht of onderdeel van een barbecue.
Overloaded Pokébowl
Deze overloaded pokébowl is makkelijk en snel te bereiden en barst van de smaak. Een voedzaam en kleurrijk gerecht voor op een zonnige dag. Fris, zoet en smaakvol! Genieten!
Mango Tango Tuna
Feest op je bord! Met dit recept voor tonijntartaar met mango, avocado en wakamé creëer je een heerlijk en smaakvol gerecht. Door de verfijnde smaken en een knapperige topping serveer je een culinair kunstwerk op tafel.
Ataulfo Granita
Ataulfo Granita met munt en kokos is verfrissend lekker! De zoete smaak van de Ataulfo mango met munt en kokos zorgt voor een verrassende smaakcombinatie waar je geen genoeg van kunt krijgen.
Piña Guanabana
Een frisse, tropische traktatie voor op zomerse dagen! Ijs gemaakt van guanabana, ananas en limoen, gepresenteerd in een tropisch jasje. Fantastisch om te zien, nog lekkerder om van te genieten!
Tropische tartelettes
Een kunstwerk om je vingers bij op te eten! Deze tropische tartelettes zitten vol met verrassende en rijke smaken met in de hoofdrol kokos, munt en limoen. Fris, fruitig, feestelijk!
Cocktail Leaves & Lime
Een heerlijke frisse cocktail met kruidige twist door de smaak van Shiso Leaves en Kaffir Lime Leaves. Een fantastische combinatie die smaakt naar meer!
Ceviche Colorado!
Proef de smaak van Peru met dit traditionele gerecht! Ceviche is een geliefd gerecht in Peru en wij snappen wel waarom. Het geheim zit hem in het garen van de rauwe vis in het citrussap. Door de zuren van het citrussap krijgt de vis een unieke textuur en smaak en door de combinatie met ui, chili pepers en koriander wordt het een culinair feestje voor de zintuigen! Het is heerlijk verfrissend en perfect voor een lichte maaltijd.
Geroosterde Tindola met Moringa Pesto
Ontdek dit verrassende gerecht met een exotische twist; geroosterde tindola geserveerd met een verrukkelijke moringa pesto! De knapperige textuur van de geroosterde tindola in combinatie met de kruidige moringa pesto is een smakelijke manier om de Dominicaanse keuken te verkennen. Een unieke culinaire ervaring!
DIY Chocolade
Chocolade zoals je het nog nooit geproefd hebt! Met dit recept maak je in een paar simpele stappen deze heerlijke chocolade van verse cacaobonen.
Rujak Buah Bud
Met deze heerlijke frisse salade met vrolijke kleuren zet je echt iets bijzonders op tafel! Een heerlijke mix van zoet, zuur en pittig geïnspireerd door de Indonesische keuken, een traktatie voor je smaakpupillen!
Broodvruchtfrietjes met Avocado-Limoendip
Frietjes van broodvrucht, smaakvol en exotisch! De romige structuur van de avocado gecombineerd met het limoensap, koriander en knoflook maakt deze dip de perfecte aanvulling bij de knapperige broodvruchtfrietjes. Genieten!
Picosita 2.0
Picosita is jouw ultieme anti-kater-medicijn en de perfecte manier om die eerste dagen van 2024 een kickstart te geven! Deze hartige cocktail met bier, tomatensap en garnalen uit Guatemala gaat jou redden van je oud & nieuw festiviteiten en belooft de post-feestdagen-blues verbannen. De Picosita 2.0 is er één met een twist: we hebben er knapperige sugarsnaps aan toegevoegd voor een extra bite en vitamines. Proost!
Kissabel® cups
Fluweelzacht schuim, gemaakt met volle yoghurt, poedersuiker en slagroom; gecombineerd met knapperige Kissabel® appel, een heerlijke Kissabel®-saffraanjam en havercrunch.
Chantenay wortel & geitenkaas taartjes
Een zoet & zout voorgerecht welke de aardse zoetheid van Chantenay-wortelen combineert met de zoute, romige smaak van geitenkaas, samengevoegd in een knapperige korst. Een snelle, gemakkelijke en elegante traktatie voor de feestdagen of voor welke gelegenheid dan ook.
Winter Fig Spritz
Deze frosty cocktail is een mix van verse vijgen, een vleugje aromatische rozemarijn en een royale scheut gin. Het soort drankje dat Oud & Nieuw nóg feestelijker maakt!
Buddhacello
Limoncello, geliefd om zijn frisse citroen smaak! Deze Italiaanse likeur Limoncello wordt traditioneel gemaakt met citroenen, maar wij maken hem net een beetje anders. Als hoofdingrediënt gebruiken we Buddha hands, een bijzonder uitziende vrucht met een heerlijke zoete en citroenachtige smaak. Een ijskoude traktatie, genieten!
Bergamot iced tea
Verfrissende ijsthee met een kruidige noot! Deze eenvoudige maar smaakvolle ijsthee brengt de citrusachtige tonen van bergamot in balans met de aardse smaak van rozemarijn en het subtiele zoetje van honing. De toevoeging van kaneel geeft een warme twist aan deze dorstlessende creatie. Makkelijk te maken en perfect voor elke gelegenheid.
Tropical Bliss
Een heerlijk exotisch drankje welke je nieuwjaarsfeestje nét een beetje feestelijker maakt! De combinatie van maracuja, ananas, blauwe bes en kokos zorgt voor een fijne tropische basis en de limoen maakt het door de heerlijke frisse toets perfect af. Zo lekker dat je er geen genoeg van kunt krijgen!
Edamame met yuzu-sojasaus
Proef de authentieke smaak van Japan met deze edamameboonetjes met yuzu-sojasaus! Dit eenvoudige gerecht is lekker fris en knapperig, met een citrusachtige twist dankzij de yuzu. Een heerlijk exotisch bijgerecht of tussendoortje!
BBQ pompoen
Verrassend lekker! Deze pompoen is gevuld met een hartig mengsel van blauwe kaas, tijm en spinazie en gegrild op de barbecue, een fantastische smaakcombinatie van zoet en hartig!
Umami Spread!
Stap uit je comfortzone en probeer deze verrassende umami spread! Een heerlijke spread door de combinatie van shiitake en zwarte knoflook met als garnering frisgroene bieslook snippers. Verrassend smaakvol en lekker op brood, toastjes of crackers!
Romige Saffraanrisotto
Romige saffraanrisotto met shiitake, zwarte knoflook en geraspte Parmezaanse kaas. Een fantastisch gerecht, prachtig van kleur met een rijke smaak en een hemelse geur!
Chicha Morada, een kruidige fruitdrank uit Peru!
Proef de smaak van Peru in deze fantastische Chicha Morada! Dit traditionele drankje heeft een vaste plek op de menukaart in Peru en is erg populair door de heerlijke frisse en kruidige smaak.
Mango ceviche, zoet-pittig met een vleugje citrus!
Mango ceviche is een heerlijke salade door de verrassende combinatie van mango, limequats, aji limo en koriander. De aji limo peper geeft dit gerecht een heerlijke Peruaanse smaak, pittig met een vleugje citrus!
Pompoenlasagne met Mexicaanse twist en tomatillo-avocadosalsa
Pompoenlasagne met een Mexicaanse twist! Door de bladen van pompoen te maken krijgt de lasagne een heerlijke zachte, zoete smaak.
Chayote tostada’s met mangosalsa
Met dit vrolijke, tropische gerecht tover je meteen een culinair feestje op tafel! Chayote gecombineerd met pulled chicken en een heerlijke fris-zoete mangosalsa on top, maakt deze tostada tot je nieuwe favoriet. Heerlijk!
Knapperige patacones met pittige Aji Criollo dipsaus
Geniet van de rijke smaken van de Ecuadoriaanse keuken met deze knapperige patacones, gemaakt van bakbananen en gecombineerd met een pittige Aji Criollo-dipsaus.
Exotische cheesecake met kaki
Deze kleurrijke kaki cheesecake trekt meteen je aandacht! De verrassende smaakcombinatie van kaki, kokos en mascarpone zorgt voor een culinair feestje. Fris en fruitig, onweerstaanbaar lekker!
Tropisch mangistan roomijs
IJs maken is nog nooit zo makkelijk geweest! Met mangistan, dadels en kokosmelk maak je in no-time heerlijk roomijs met een tropische touch! Genieten!
Chantenay wortel & roomkaas cupcakes
Deze lichte en makkelijke cupcakes zijn ideaal voor Pasen. De kleine worteltjes met 'loof' van muntblaadjes doen het goed bij kids en staan natuurlijk harstikke gezellig bij de Paasbrunch. Maar eigenlijk zijn ze altijd lekker..
Kumquat Fizz
Kumquat Fizz is een heerlijk fris drankje met een vleugje pit. In deze cocktail spelen kumquats de hoofdrol. Deze heerlijke, kleine oranje citrusvruchtjes kun je in z'n geheel eten en hebben een verrassende zoet-zure smaak.
Gin&Tonic met een kruidige twist
Gin&Tonic met een kruidige twist. De kaneelstokjes, steranijs en grapefruit zorgen voor een verrassende smaakcombinatie.
Tamarita
Een margarita maar dan net even anders. Door het toevoegen van tamarindesiroop krijgt dit drankje een verrassende zoetzure smaak.
Fingerlime cocktail
Smaakvol genieten door deze kleine parels bomvol karakter. Deze cocktail met fingerlimes is een feestje voor de zintuigen!
Gevulde dadels
Dadels omwikkelt met rauwe ham en gevuld met zachte blauwe kaas en pistachenootjes, een heerlijk hapje vol van smaak. Succes gegarandeerd!
Zoete aardappel crostini
Zoete aardappel crostini met een romige topping van feta en yoghurt en een heerlijke zoetzure garnering van verse vijgen en granaatappelpitjes. Een feestelijk hapje met een mooie smaakbalans tussen zoet, zuur en hartig.
Cranberry & Ginger Mimosa
Het is tijd voor een heerlijke Cranberry & Ginger Mimosa. De lichtzure smaak van de cranberries gecombineerd met de pittigheid van de gember geven dit drankje karakter. De mousserende wijn zorgt voor een feestelijke touch. Succes verzekerd!
Myoga sushi
Heerlijke sushi met myoga en fingerlimes en als garnering daikoncress, een fantastische bite en smaakbeleving!
Pavlova vijgen
Pavlova met vijgen is een fijne combinatie van zoet en hartig. Het is een lust voor het oog en een traktatie voor de smaakpupillen.
Tartelettes exotisch fruit
Tartelettes met exotisch fruit zijn heerlijk als dessert of gebakje bij de koffie. Deze knapperige mini taartjes doen het altijd goed!
Zalmbonbon met fingerlimes
Zalmbonbons gevuld met zachte verse geitenkaas met honing en een topping van hazelnoten, dille en fingerlimes. Verrassend lekker!
Pompoenbruschetta
Bruschetta met een herfstige touch! Het perfecte borrelhapje op een regenachtige dag!
Cheesecake met een fris zure bite!
Heerlijke cheesecake met een verrassende combinatie van kokoscrème, slagroom en als topping Bergamot rasp voor een fris zure bite.
Wakamé misosoep ‘Japanese style’
Wakamé misosoep 'Japanese style' met stukjes tofu en verse lente-uitjes.
Kip gevuld met Artisjok
Kipfilet gevuld met gemarineerde artisjok, chermoula, venkelzaadjes, citroentijm en gebakken aardpeerblokjes met gegrilde artisjok.
Aardappel Bruschetta met groenten
Bruschetta in een nieuw jasje. "Ovenheerlijke" gepofte aardappel met bruschetta van gegrilde groentemix en een vers kruidenslaatje.
Chocoladevijgen
Een gedurfde, maar o zo lekkere combi van zoet en zout. Deze gevulde chocoladevijgen zijn onweerstaanbaar en super makkelijk om te maken!
Readylicious® mango smoothie bowl
Een hippe smoothie bowl tover je in een handomdraai op tafel met Readylicious® mango's!
Mini tortilla’s met finger lime pearls
Steel de show met dit heerlijke en mooie hapje met garnalen en Readlylicious® avocado! De citruskaviaar maakt het helemaal af.
Spiced Goa
Deze cocktail is gebaseerd op de exotische frisheid van ananas en de warmte van kardemon, geaccentueerd door yuzu.
Kleurrijke spring rolls
In Vietnam kan je ze op elke hoek van de straat kopen, deze veelzijdige pakketjes gevuld met kleurrijke ingrediënten. We hebben het over spring rolls. Ze worden gemaakt van rijstvellen die je kan vullen met waar je maar zin in hebt!
Filocups met kweepeerchutney
Om zo uit de hand te eten is de kweepeer niet aan te raden. Maar wanneer je deze geelgroene peer verwarmt verandert het harde, zure vruchtvlees in een heerlijk ingrediënt voor zoete én hartige gerechten. Maak er eens een heerlijke kweepeerchutney van!
Ponthier fruitmousse taart
Deze fluweelzachte en fruitige taart is gemaakt door Judith. Sophia Loren zei ooit: 'Good food is a celebration of life'. Judith is het helemaal met haar eens. Vier het leven met deze heerlijke Ponthier-fruitmoussetaart!
Jackfruit & Kokos fritters
Het pellen van zo'n enorme jackfruit valt nou eenmaal niet mee. Daar weten wij alles van. Gelukkig hebben wij gepelde jackfruit in het assortiment! Het zware werk is alvast gedaan en het resultaat zit in een handzame verpakking van 200 gram. Zo wordt het maken van deze jackfruit & kokos nuggets een fluitje van een cent!
Ugli Arepa’s
Arepa's zijn heerlijke, knapperige maisbroodjes. Vul ze met pulled chicken en stukjes yuzu voor een tropische touch!
Kiwaicolada
Wij hebben een beetje moeite met afscheid nemen van de zomer. Daarom doen we gewoon nog even alsof het zomer is op kantoor. Verwarming op standje sambal, zonnebril op en deze tropische cocktail maakt je zomerse setting compleet. We zetten de herfst nog héél eventjes in de wacht...
Pomelosalade met Readylicious® avocado
Voor deze salade gebruikten we prachtige, aromatische, rode pomelo's en combineerden deze met garnalen, Readylicious® avocado's en een heerlijke kokos-limoendressing.